Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta peticija

Dio Splićana protiv beskućnika: 'Prihvatilište nam ruši cijenu nekretnina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko prihvatilište za beskućnike pod hitno treba nove prostore. Planirano je da se sa Zlodrine poljane presele u Gundulićevu ulicu, no nisu svi stanovnici te ulice zadovoljni s tom odlukom...

Stanarima splitske Gundulićeve ulice ovih je dana anoniman autor ostavio na potpis svoju peticiju protiv najavljenog preseljenja prihvatilišta za beskućnike u prostore bivšeg Centra za socijalnu skrb. U peticiji stoji kako bi takav potez doveo do 'narušavanja ambijenta i pada cijena nekretnina', piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

Ipak, čini se kako anoniman autor peticije nema podršku svojih susjeda. 'Peticija je visila u portunu i nitko je nije potpisa. Odma san zgužva to i bacija! Sramota je da ima takvih ljudi. Meni beskućnici ne smetaju, oni mi nisu napravili ništa loše i vjerujem da će biti bolji susjedi od ovih anonimnih fašista', ispričao je za Slobodnu Jerko Radić, jedan od budućih prvih susjeda novog prihvatilišta.

Šibenik udomio beskućnike, ali stanari ih ne žele u svojoj ulici!

I dopredsjednik splitske udruge 'Most', Dado Lelas, koja vodi jedno prihvatilište šokiran je ovakvom peticijom. Žalosti ga što i danas ima ljudi koji ova razmišljaju te da se, iako udruga godinama radi na tome da društvo prihvati beskućnike, opet radi na tome da se ovu skupinu građana marginalizira. Kaže i kako na lokaciji postojećeg prihvatilišta za beskućnike na Zlodrinoj poljani nikada nije zabilježen nikakav incident.

Iz Grada se doznaje kako do sada nije zaprimljena nikakva peticija protiv otvaranja prihvatilišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene