Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovogodišnja špica sezone jača

Split: Ovoga vikenda u zračnoj i trajektnoj luci 110.000 putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Špica sezone osjeća se u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci kroz koje će ovoga vikenda proći više od 110.000 putnika.

Voditelj Službe prihvata i otpreme splitske zračne luke Resnik Mate Melvan je rekao da će kroz tu luku danas proći 28.000 putnika i 120 zrakoplova, a u nedjelju se očekuje 70 zrakoplova s 14.000 putnika.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Makarska; ilustracija - 4 Velike razlike Po razvijenosti prestigli veliki grad, no nisu svi zadovoljni: "Ubila me ova betonizacija"

"Ovogodišnja špica sezone jača je za oko 1500 putnika, a ovoga vikenda dodatno osjećamo i veliki pritisak u dolascima putnika s talijanskim zrakoplovnim kompanijama, s obzirom na to da je započeo ferragosto", kazao je Melvan.

Splitska trajektna luka s današnjim će danom zabilježiti najjači promet u posljednjih deset godina, rekao je Jadrolinijin rukovoditelj linija Ante Mrvica. Samo danas su uveli dvije dodatne linije - za Supetar u podne i u 14 sati za Šoltu. Očekuje se da će ovoga vikenda kroz tu luku proći ukupno 68.000 putnika i 10.000 vozila u oba smjera.

NAŠLI SU RJEŠENJE Ovo je transformacija u elitno turističko odredište

"Danas nam je zaista bilo puno putnika u luci. Do kraja dana će ih biti ukupno 40.000 sa 7000 vozila. Osjeća se smjena gostiju, ali i pritisak na otoke. Ovoga vikenda u luci je i više Talijana", rekao je u subotu Mrvica.

Makarska - velika smjena turista

S Makarske rivijere u subotu će otputovati više od 15.000 gostiju, a otprilike će isti broj stići na odmor na to područje, doznaje se od turističkih radnika koji navode da će nakon ovog vikenda odmor na Primorju nastaviti više od 57.000 turista.

Udarni je vikend pa je promet na državnoj cesti D8 znatno pojačan, vozi se usporeno u dugim kolonama, gužve su na prilaznim cestama turističkim mjestima, posebice kod Makarske gdje se vozi vrlo sporo, a promet regulira policija.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je od jutros također znatno pojačan.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u dvije plovidbe nije uspio ukrcati sva vozila i putnike za Brač pa su ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sućuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj je oko sat i pol do dva, a s Hvara prema kopnu čeka se do tri sata, doznaje se u poslovnici Jadrolinije.

Autobusi kojih više od stotinu dnevno stiže i napušta Makarsku popunjeni su, a uvedene su i dodatne linije. Slobodnih mjesta ima jedino prema Splitu i Dubrovniku.

Hoteli na Makarskom primorju ugošćuju oko 13 tisuća gostiju i uglavnom popunjeni pa hotelijeri sve do potkraj kolovoza preporučuju gostima prethodnu rezervaciju smještaja, dok u sobama i apartmanima ima slobodnih postelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene