Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traje akcija prikupljanja

Split: Nedostaje zaliha krvi za transfuziju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu izvijestio je danas kako u Hrvatskoj nema nestašica zaliha doza krvi za transfuzijsko liječenje, osim u Splitu.

'Do nestašice krvi u Splitu došlo je jer su akcije darivanja krvi bile slabije u odnosu na planirano. Nakon apela Zavoda za transfuzijsku medicinu Kliničke bolnice Split jučer je prikupljeno oko 100-tinjak doza od dobrovoljnih darivatelja krvi, a danas se očekuje još veći odaziv građana da daju krv', izjavila je rukovoditeljica Službe za transfuzijsku medicinu dr. Melita Balija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užasna nesreća Djevojčicu (1) pogodila zapaljena boca s benzinom: Ima teške ozljede, ali stabilno je KBC Split - 1 Završio u pritvoru Nemile scene u bolnici: Mladić nogom opalio liječnika pa ga policajci morali smirivati

>> Plemenita i humana gesta riječkih policajaca i vatrogasaca

Situacija se sa zalihama krvi u ljetnim mjesecima iz godine u godinu popravlja zbog dobre suradnje s gradskim društvima Crvenog križa koje organiziraju akcije dobrovoljnog darivanja krvi, ustvrdila je dr. Balija.

Izrazila je zadovoljstvo što i ovoga ljeta nema većih problema u opskrbi zdravstva s krvlju i krvnim pripravcima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene