Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon trotjednog liječenja

Split: Muškarac umro od svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tri tjedan liječenja u Jedinici intenzivne skrbi u splitskoj bolnici, od posljedica svinjske gripe u petak je preminuo 53-godišnji muškarac.

Radi se o muškarcu koji je po struci bio kamenoklesar i koji je od prije imao oštećena pluća. 'Nakon trotjednog liječenja na Jedinici intenzivnog liječenja KBC Split, prošli petak je preminuo', rekla je za Dnevnik.hr Jasna Ninčević, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Pročitajte i ovo Bolnica - 2 Jedna osoba umrla Samo u jednoj županiji ove sezone više od tisuću oboljelih: "Govorili smo i prije COVID-a da je bolest ozbiljna" Slika nije dostupna Vrhunac gripe očekuje se sredinom siječnja Građani se sve više cijepe, zabilježeno nekoliko stotina oboljelih

>> Svinjska gripa nije ništa opasnija od obične

Dodala je da je još jedan muškarac oboljeli od svinjske gripe već tri tjedna u kritičnom stanju. Također se radi o osobi koja otprije ima probleme s plućima.

Dosad umrlo 20 osoba

Od prosinca je na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno 6300 oboljelih od virusa H1N1. d početka sezone gripe krajem prošle godine do danas u Hrvatskoj je umro 20 osoba, a oboljelo ih je više od 30 tisuća, doznaje se od dežurnog epidemiologa u Hrvatskome zavodu za javno zdravstvo Borislava Aleraja.

Sve umrle osobe imale su, osim gripe, i kronične zdravstvene tegobe koje je gripa pojačala, a svima je pružena intenzivna liječnička skrb, objasnio je Aleraj. Dodao je da većina umrlih nije bila cijepljenja protiv gripe H1N1 (svinjska gripa) te kako podaci govore da je tako i u Europi, to jest da većina oboljelih nije bila cijepljenja protiv te gripe.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene