Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Split: Ministri Američko-jadranske povelje počeli sastanak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sastanak ministara vanjskih poslova i obrane zemalja potpisnica Američko-jadranske povelje (A3), Hrvatske, Albanije, Makedonije, te triju baltičkih zemalja, Estonije, Litve i Latvije, na kojem će razmijeniti stajališta i iskustva A3 zemalja u uznapredovaloj fazi pristupa u NATO i razmotriti stanje u regiji počeo je danas plenarnom sjednicom u Splitu .

Hrvatsku na skupu pod nazivom "Adriatic-Baltic-Atlantic" (ABA)
predstavljaju ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i ministar obrane Berislav Rončević, a SAD, kao začetnika i supotpisnika Povelje, zamjenica pomoćnika državne tajnice Rosemary DiCarlo.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

U ime NATO-a na skupu Split je stigao zamjenik pomoćnika glavnoga tajnika za politička pitanja i sigurnosnu politiku Robert Simmons.

Osim o summitu NATO-a u travnju 2008. u Bukureštu, na kojem Hrvatska, Albanija i Makedonija očekuju pozivnicu za članstvo, sudionici će raspravljati i o stanju u jugoistočnoj Europi. 

Sve rasprave su zatvorene za javnost, a konferencija za novinare najavljena je za poslijepodne

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene