Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U SPLITU

Bezočna prijevara: Lažni vojni invalid oštetio državu za više od 750 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija sumnjiči 47-godišnjaka i 53-godišnjaka da su krivotvorili dokumentaciju temeljem koje je 47-godišnjak dobio status hrvatskog ratnog vojnog invalida te pripadajuću mirovinu.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske priopćili su danas kako je njihova Služba gospodarskog kriminaliteta dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca, 47-godišnjakom i 53-godišnjakom, koji se sumnjiče da su krivotvorili dokumentaciju temeljem koje je 47-godišnjak dobio status hrvatskog ratnog vojnog invalida te pripadajuću mirovinu.

Pročitajte i ovo Pošta - 1 Budite na oprezu Prevaranti imaju novi način na koji varaju građane: "Odmah sam znala da je nešto čudno..." Ilustracija Policija upozorava Nova računalna prijevara: Ulagao u kriptovalute pa ostao bez 20 tisuća eura

Liječničku i drugu dokumentaciju lažirali su od travnja 2006. do veljače 2007. godine pa je 47-godišnjak temeljem toga pokrenuo postupak za stjecanje statusa hrvatskog branitelja Domovinskog rata te potom ostvario status HRVI-ja.

Policija sumnjiči 47-godišnjaka da je počinio kaznena djela prijevare i ovjeravanja neistinitog sadržaja, čime je državni proračun oštećen za oko 751 tisuću kuna, dok se 53-godišnjak sumnjiči da je počinio kazneno djelo pomaganja u prijevari, krivotvorenja isprava i davanja lažnog iskaza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene