Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sletjeli automobilom

Split: Pripadnici GSS-a izvukli dvoje ljudi iz provalije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja rano jutros izvukli su dvije osobe koje su s osobnim vozilom sletjele u provaliju duboku 30-tak metara na splitskom području.

Nesreća se dogodila na lokalnoj cesti između zaseoka Dvori i Sitnog Gornjeg, a oko 3,40 sati Županijski centar 112 Split primio je zahtjev od splitske Hitne medicinske pomoći za intervencijom Obaviješten je HGSS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražilo je 45 pripadnika HGSS-a Tražili je kilometrima, a žena mrtva blizu kuće Slika nije dostupna Nestao iz veterinarske ordinacije GSS iz jame duboke 45 metara spasio psa

Oko 5 sati ŽC 112 Split primio je informaciju od Pročelnika HGSS-a da su dvije ozlijeđene osobe izvučene iz provalije i predane ekipi splitske hitne pomoći na medicinsku obradu i zbrinjavanje.

Kako je izvijestio HGSS, automobil je sletio u isušeno korito potoka obraslog vegetacijom i u njemu su se u trenutku slijetanja nalazili 40-godišnjak i 17-godišnjak.

Oba unesrećena su ozlijeđena no bili su pri svijesti te nakon što su imobilizirani zbog sumnje na ozljedu kralježnice i ozljede nogu, brzom akcijom su uz pomoć specijalne nosiljke GSS-a izvučeni na cestu i predani djelatnicima Hitne medicinske pomoći.U KBC-u Split za Dnevnik.hr su potvrdili kako je 40-godišnjak zadržan na ortopediji, a 17-godišnjak je pušten kući.

Cijela akcija izvedena je vrlo brzo tako da je drugi unesrećeni izvučen već u 4,50, samo sat vremena od trenutka dojave, dok je samo izvlačenje trajalo tek desetak minuta. Na tom području, kažu u HGSS-u, prometne nesreće nisu neuobičajene, ali sudionici većinom prežive jer pad ublažava gusto raslinje.

U akciji spašavanja unesrećenih u prometnoj nesreći sudjelovalo je 11 pripadnika HGSS-a te vatrogasci javne vatrogasne postrojbe Split, policija i splitska Hitna medicinska pomoć, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. (D.Š. /Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene