Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratna mornarica

Američka raketna krstarica uplovila u splitsku Loru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka raketna krstarica 'USS San Jacinto' uplovila je danas u splitsku Loru, a njenog zapovjednika, kapetana bojnog broda Billa McKinleya primio je gradonečalnik Splita Ivo Baldasar.

'Ova raketna krstarica, koja je u službi američke ratne mornarice, konstruirana je prvenstveno za protuzračnu obranu, ali može djelovati i u raznim bojnim okršajima', rekao je McKinley nakon sastanka sa splitskom gradonačelnikom Baldasarom.

Po riječima McKinleya ta je raketna krstarica duga 173 metra i ima 330 članova posade.

'Posada je oduševljena gostoprimstvom u Splitu', istaknuo je McKinley, koji je gradonačelniku Baldasaru poklonio poseban novčić sa znakom krstarice, a Baldasar je novinarima rekao da je novčiću utisnut natpis 'Pobjeda je sigurna'.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

>> VIDEO Ovako izgleda kada navođeni projektil pogodi ratni brod

Američka raketna krstarica će u splitskoj Lori ostati do srijede, ali, kako je rečeno, neće biti otvorena za razgledavanje posjetitelja.

Zapovjednika ovog broda američke ratne mornarice danas je primio i zamjenik župana splitsko-dalmatinskog Luka Brčić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene