Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narasle kamate

Splićanin zbog duga u banci prodaje bubreg za 10 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splićanin natjeran dugovima odlučio je prodati bubreg za 10 tisuća eura. 'Banke su vam danas legitimni lihvari', priča Splićanin, po struci trgovac.

Ako uspije prodati bubreg za 10 tisuća eura, tiješiti će sve svoje životne probleme, tvrdi 38-godišnji Splićanin. Njegov će oglas u ponedjeljak osvanuti na stranicama Malog oglasnika.

Pročitajte i ovo Obilježavanje svetkovine sv. Duje u Splitu - 2 Velika galerija FOTO Split obilježava dan svog zaštitnika: Gradonačelnik okupljenima dijelio janjetinu s bižima Sofija Preljvukić i Robert Vulić - 3 Ususret svetom Duji Cijeli se grad priprema za svoj dan: Uoči dana sv. Duje podijeljene nagrade grada Splita, održan prigodan program

“Prodajem vlastiti bubreg. Razlog: banka, tj. FINA, mi je blokirala račune zbog duga od 36 tisuća kuna. Podstanar.', tužne su riječi na koje je ovog muškarca natjerao život.

Kaže kako je 1998. na čekove podigao šest tisuća kuna. 'Svjestan sam bio sve ovo vrijeme da sam dužan, no ni OTP banka ni PBZ nisu mi slali izvješća', ispričao je.

Dodaje kako mu sada prijete ovrhom jer se dug godinama popeo na 36 tisuća kuna. 'Banke su vam danas legitimni lihvari', priča Splićanin, po struci trgovac.

'Rado ću državi platiti PDV'

Supruga mu je nezaposlena, godinama je sezonski radila za jedan brački hotel, no ove godine nije dobila poziv.  'Ma, radila bi ona, i kao čistačica, što god da joj ponude, ali posla jednostavno nema', ispričao je očajni muškarac.

Tvrdi da vidi rješenje problema, ako banka uzme njegov bubreg za garanciju, i ne sjedne mu na račun. Ako ne uspije prodati bubreg i banka mu blokira račun, bit će prisiljen dati otkaz i raditi na crno.

'Nisam anarhist, želim i sanjam red u državi. Ako uspijem prodati bubreg, rado ću u državni proračun uplatit 25 posto PDV-a, ali stvarno ne vidim bez toga svjetlo na kraju ovog mog tunela', dodaje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene