Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa kontra LGBT

Splićanin kažnjen s 5.000 kuna, zbog prijetnji gay populaciji na internetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga 'Kontra' tužila je Splićanina Davora R., zbog govora mržnje i prijetnji, koje je objavio u komentarima na jednoj internet stranici. Kažnjen je s pet tisuća kuna.

Članice lezbijske udruge 'Kontra' iz Zagreba te su komentare, kao uvredljive i prijeteće, prijavile Općinskom državnom državnom odvjetništvu u Splitu.
43-godišnji osuđenik, pod nickom 'cassanowa' napisao je, kako 'nije normalno da netko 50 metara od Sv. Duje govori kako je normalno da se muškarci vjenčavaju međusobno i posvajaju djecu', te da bi ljudi, koji to mirno promatraju bili beskičmenjaci, jer 'ljudi za vjeru daju život, a ne da se boje bacit kamen na Sotonu', te je pozvao da im se organizacija Pridea omogući u Marjanskom tunelu, indirektno priprijetivši bacanjem 'bojnih otrova', što je sve začinio uvredama na račun LGBT osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati

>>  Privedeni maloljetnici: Jajima i upaljačima gađali pripadnike LGTB zajednice

Time je, stoji u optužnom prijedlogu, po kojem je i kažnjen, kod članova lezbijske udruge 'Kontra' izazvao strah i povrijedio njihovo dostojanstvo, pa je i optužen prema Zakonu o suzbijanju diskriminacije. Splitski je 'cassanowa ' zbog toga osuđen i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od pet tisuća kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene