Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima ih jako puno

Splićani učili kako prepoznati krivotvorene proizvode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikoj količini proizvoda koji nam se svaki dan nude, nađu se i oni koji su krivotvoreni, a njih je u Hrvatskoj jako puno.

Krivotvoreni proizvodi mogu biti jeftiniji, ali su najčešće iznimno loše kvalitete. Uz to, primjerice, krivotvoreni parfemi, mobiteli ili pak tablete za potenciju, mogu biti i opasni za zdravlje. Kako prepoznati krivotvorine, Splićane su podučavali djelatnici policije i carine koji upozoravaju da je krivotvorene robe u Hrvatskoj jako puno. Najviše se takvih proizvoda uvozi iz Kine, Turske, Indije i Pakistana.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

>> Raste broj krivotvorenih lijekova

'Mi pronalazimo velike količine krivotvorenih proizvoda, na godišnjoj razini zaplijenimo, zadržimo i na kraju uništimo između 500 i 700 tisuća krivotvorenih proizvoda. Tržišna vrijednost tih proizvoda, recimo za prošlu godinu, bila bi 23 milijuna eura da se radi o originalnoj robi, rekao je Ninoslav Babić iz središnjeg ureda Carinske uprave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene