Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reagiralo i ministarstvo

Splićani na kiši čekali pred KBC-om kako bi se naručili na pregled: "Uzeo sam godišnji da upišem dijete..."

Ilustracija: Tino Juric/PIXSELL
Ilustracija: Tino Juric/PIXSELL
Pred pulmološkom ambulantom splitskog KBC-a jutros se stvorio veliki red za upis na pregled. Kako javlja reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič, deseci građana na kiši su čekali pred ambulantom kako bi se upisali za preglede za siječanj, veljaču, ožujak i travanj sljedeće godine.

"Čekao sam sat i pol vremena. Ovo je nedopustivo, uzeo sam dan godišnjeg da upišem dijete", kaže jedan Splićanin.

Pročitajte i ovo Nalazište Pred sezonu Antičko otkriće u Stobreču: Pred arheološkim iskapanjima izranja 3000 godina stara povijest Andrej Plenković u Splitu Bliže se europski izbori Plenković u Splitu: "Naši partneri malo su desniji od onoga što mi reprezentiramo"

Prema riječima Splićana, pregled nije bilo moguće upisati putem e-uputnice kod svog obiteljskog liječnika niti se može s papirnatom uputnicom doći u bolnicu bilo koji dan, već samo u terminu koji odredi bolnica.

Iz Ministarstvo zdravstva poručuju da smatraju neprihvatljivim "takav način organizacije sustava naručivanja za potrebne bolničke zdravstvene usluge te će žurno zatražiti očitovanje ravnatelja navedene zdravstvene ustanove"

"Također, ističemo da je od početka uvođenja projekta Nacionalne liste čekanja Ministarstvo zdravstva utvrdilo načine na koje se pacijenti mogu naručiti na indiciranu bolničku zdravstvenu uslugu, a to su putem izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite, elektronskim putem i putem telefaksa te osobnim dolaskom (uz mogućnost da druga osoba naruči pacijenta). Ograničavanje mogućnosti narudžbe u bolničkom sustavu na samo određene dane u mjesecu izravno smanjuje dostupnost bolničke zdravstvene zaštite pacijentima te je u suprotnosti s aktivnostima koje provodi Ministarstvo zdravstva", poručuju iz Ministarstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene