Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presjekla im put do kuće

Splićani prosvjeduju zbog ceste prema rodilištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cesta razdora, tako bi se mogla nazvati cesta do novog splitskog rodilišta. Ona je uzrokovala sukob između gradonačelnika Keruma i ravnatelja splitske bolnice Marasovića, zbog toga je pukla i Kerumova koalicija s HDZ-om. A sada su žrtve svega postali građani koji žive u blizini, oni su danas prosvjedom digli svoj glas.

Prilaz do novog splitskog rodilišta užurbano se rješava, ali 26 obitelji koje žive u Ulici Iza bolnice, više ne može doći do svojih kuća, jer njihova cesta jednostavno je presječena. 'Mi dolazimo do svojih kuća kroz bolnicu, sada isključivo kroz glavni bolnički ulaz to je jedino put za našu ulicu, mislim da toga nema nigdje', rekao nam je Vicko Ozretić, jedan od prosvjednika.

Pročitajte i ovo Neboder za stanovanje Hrvatskog vojnog veleučilišta u Zagrebu - 1 Još nije useljena Ministarstvo na sudu zbog maskirnog nebodera na vojnom učilištu: ''Investitor potražuje jedan dio radova koji nisu bili realizirani'' Slika nije dostupna Sad mora platiti Hrvatska u Strasbourgu izgubila tri slučaja zbog povrede prava na pošteno suđenje

>> Marasović: Kerum laže, rodilište je gotovo

Po prvom projektu, tu je trebala biti četverotračna cesta sa koje je prilaz trebao biti i do njihovih kuća. No kako gradonačelnik Kerum nije htio otkupiti nekretnine na toj trasi za milijunske iznose koje traže vlasnici, privremeno se odustalo od šire ceste, sadašnja će se koristiti za pristup rodilištu, a stanare 'Iza bolnice' jednostavno su odsjekli.
Građani smatraju kako su oni kolateralna žrtva sukoba gradonačelnika Keruma i ravnatelja bolnice Dujomira Marasovića. 'Ova ulica dolje, koja je sad jednosmjerna, sa regulacijom novog prometa će postat dvosmjerna ulica', objasnio je Pave Zaninović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo.

To znači da umjesto prilaza koji su stanari imali na glavnu cestu od 200-tinjak metara sada, kako kažu, moraju kružiti oko 2 kilometra. I tako će biti sve dok se ne otkupe sporna zemljišta, što ako je suditi po stavu Keruma, neće biti tako lako ni tako brzo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene