Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udarni vikend

Špica sezone u jeku: Ako krećete na more, naoružajte se strpljenjem jer gužve su neizbježne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Špica je turističke sezone. U Hrvatskoj prema podacima e-visitora trenutačno boravi više od 900 tisuća gostiju, a kolone novih pristižu ovaj udarni vikend.

Tko god je ovaj vikend krenuo na more, ali i s mora - dočekale su ga kolone i gužve. Dugo se čekalo na prolazak kroz Lučko kao i na graničnim prijelazima.

Pročitajte i ovo Luksuzni turizam - 1 Poseban tretman Za cijenu se ne pita: "Jednog gosta smo helikopterom iz Švicarske doveli na degustaciju" Odlična turistička podsezona - 5 Odlične brojke Ima ih sve više i ne kriju oduševljenje: "Nevjerojatno je sve - od ljudi, grada, ambijenta do zgrada"

U splitskoj zračnoj luci rade najvećim mogućim intenzitetom. Ovogodišnja špica sezone bolja je kažu nego prošla. "Sve protječe u redu, 127 zrakoplova i 29 tisuća putnika u oba pravca", ističe Mate Melvan iz Zračne luke Split.

Nakon što su prošli kolone ili sletjeli u zračnu luku, mnogi dođu u trajektnu luku Split. "Bilo je užasno putovanje. Jako malo smo spavali i preumorni smo. Čekamo već sat vremena", rekao nam je jedan švedski turist.

Prema podacima E-visitora u Hrvatskoj je u petak ostvareno 90 tisuća dolazaka i 900 tisuća noćenja. Najviše noćenja ostvareno je u Istri, Kvarneru i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Poteškoće se očekuju i u nedjelju, ponajviše zbog bure na riječkom, splitskom i dubrovačkom području.

Vozačima, stoga, upozorenje - na put krenuti s maksimalnom pozornosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene