Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski izum

Na splitsku rivu stiglo specijalno vozilo MUP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozilo ima kameru koja može snimati sve na stadionu, utakmicama; tko baca baklju, tko se saginje, skriva, navlači kapu na glavu pa se pojavi na drugim mjestima na tribinama.

Na splitsku rivu u petak je stiglo specijalno policijsko vozilo, s kamerama visoke rezolucije. Iz njega će se snimati povorka 'Gay pride' koja se održava u subotu, a koju će osiguravati 600 policajaca.
Kakve sve mogućnosti ima policijsko vozilo isprobala je ekipa Nove TV.
 

Pročitajte i ovo Povorka ponosa u Sarajevu (STR-4321/PIXSELL) - 4 stop diskriminaciji Prva Parada ponosa u BiH prošla bez incidenata: "Mora se zaustaviti homofobija" Povorka ponosa u Splitu, okupljanje (Foto: Sanja Jurišić) - 1 bez incidenata U Splitu održana deveta Povorka ponosa: ''To je ljubav, čista ljubav i treba je podržati u svemu''

Hrvatska policija specijalno vozilo ima već godinu dana i uglavnom koristi za prepoznavanje izgrednika na stadionima i prosvjedima.
 

'Pomaže nam puno jer ima kameru koja može snimati sve na stadionu, utakmicama; tko baca baklju, tko se saginje, skriva, navlači kapu na glavu pa se pojavi na drugim mjestima na tribinama', pojašnjava Zorislav Holbing iz Odjela za komunikaciju MUP-a.

 Policija upozorava: Ne nasjedajte na lažni SMS 'Nazovi me hitno'

Na krovu su smještene posebne kamere koje kontroliraju cijelu situaciju na terenu. One druge - postave se unutar željene štićene zone. A komunikacija se odvija policijskim motorolama.
 

Ovo vozilo je hrvatski izum, doduše, sastavljen od uvozne opreme. Cijeli je sustav proizvod MUP-a, a za njega su se zainteresirali i Iračani.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene