Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvlačenje životinja

Obitelj iz Vuke nudi pomoć: Zbrinjavaju stoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Cota morala je prodati svoje krave zbog krize u mljekarstvu, a u objekt koji im je ostao mogu smjestiti 300 grla stoke.

Zbog krize u mljekarstvu obitelj Cota iz Vuke morala je zatvoriti svoju farmu. Iako su radili danju i noću sa željom da ostave nešto unucima, nisu uspjeli. Krave su prodali, ali ostao je objekt.

Nasip u Slavonskom Brodu namočen vodom, u Rajevom Selu napukao novi nasip!

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Slika nije dostupna U Gunji 1.200 kuća pod vodom 'Nisam imao nešto, a sad nemam ništa!'

Zbog toga su sada odlučili pomoći obiteljima koje su stradale u poplavama. Na svoju farmu, naime, mogu smjestiti 300 grla stoke, a iz vremena kad su i sami uzgajali krave ostalo im je i nešto hrane. Svi kojima treba pomoć pri smještaju stoke mogu im se javiti na broj 031/389043.

S poplavljenih područja spašeno 7500 grla stoke

Inače, s poplavljenih područja Gunje, Račinovaca i Rajevog Sela u županjskoj Posavini do sada je na sigurno prebačeno oko 7500 grla razne vrste stoke i domaćih životinja, potvrdio je pročelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić.

Spašene životinje zbrinute su na farmama u nepoplavljenom dijelu Vukovarsko-srijemske županije, a spašavanje brojnih grla stoke i domaćih životinja koje su ostale u domaćinstvima koje je voda poplavila nastavit će se i idućih dana.

Iz vode bježe glodavci, sve je puno zmija: Strah od epidemija i zaraza sve je veći!

'Već sada činimo sve kako bi bili spremni, čim se stvore uvjeti u poplavljenim područja, da dođu i sve potrebne inspekcije da bi zaštitili zdravlje mještana koji će se vratiti', rekao je Kalić.

Po njegovim riječima, u ovome trenutku još se ne može znati o kolikoj je šteti riječ na tim područjima, ali je sigurno da je ona golema.

Ne radi se samo o kućama i domaćinstvima koje su pretrpjele štete, nego i o brojnim stradalim domaćim životinjama i stoci te uništenim poljoprivrednim usjevima i stradalim javnim objektima i prometnicama, rekao je pročelnik vukovarsko-srijemskog Stožera za zaštitu i spašavanje Zdravko Kelić. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene