Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imale pomagače

Španjolska: Zbog pljački kuća uhićene 2 žene s hrvatskim putovnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije žene u dobi od 19 i 20 godina s hrvatskim putovnicama uhićene su zbog pljački kuća u južnim španjolskim gradovima Murciji i Cartageni, a još tri osobe optužene su kao njihovi pomagači, priopćila je u nedjelju španjolska policija.

Žena koja se vraćala kući zatekla je poluotvorena vrata, a kada je ušla vidjela je dvije strankinje te pozvala policiju, rekao je izvor iz policije španjolskoj novinskoj agenciji EFE. Njihov identitet nije otkriven.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Ilustracija raste broj pljački Hrvatske državljanke uhićene u Španjolskoj zbog pljačkanja kuća: "Djelovale su uvijek na isti način"

Posljednjih godina su u Španjolskoj učestale pljačke Romkinja s hrvatskim putovnicama koje muškarci razvoze na odredišta gdje prate kada stanari odlaze iz svojih domova, a onda obijaju brave.

Plijen zatim nose u vozilo koje ih čeka pored opljačkane kuće. Najčešće odnose novac, nakit i parfeme, ali i druge vrijednosti koje na brzinu mogu pokupiti.

Policija je ove i prošle godine uhitila više ovakvih bandi.

Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013. hrvatske putovnice omogućuju nesmetano putovanje i boravak u bloku od 28 zemalja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene