Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija eko udruga

Spalionica niknula pred zgradom županije u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spalionica usred Splita, pred zgradom županije?! I to je moguće.

Dimnjake I spalionicu konstruirali su kaštelani pred splitskom Županijom. Nedavno su preko Rive ekološki aktivisti prošli sa likom smrti. Upozoravaju Splićane da je Cemex samo par kilometara od Splita. Neki Splićani već su zabrinuti.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ante Sanader sporni računi Sanader pozvao na smjenu gradonačelnika Splita: ''Peškarija je nova Puljkova šporkarija''

Ministarstvo okoliša već je projekt spaljivanja otpada u cementarama ocijenilo prihvatljivim I dosta afirmativno se odnosi prema tome. 'Makinacijama će otpad proglasiti sirovinom, a ljudi će umirati', upozoravaju aktivisti.

Cemex je meksička tvrtka. A danas je u Split na sastanak sa županom stigla i regionalna veleposlanica Meksika. Uvjerava kako nije došla potpomagati spaljivanje u cementari, iako ih je pohvalila i poslije im otišla u posjet. 'Ne, nisu me oni zvali, sama im idem, ali ne zato što očekuju moju potporu', istaknula je Isabell Tellez Rosete, veleposlanica Meksika.

Župan Ante Sanader i sam je Kaštelanin. Nakon sastanka sa veleposlanicom odlučno je rekao ne spaljivanju bez kontrole. 'Nema šanse za nikakav profit, da mi netko truje djecu', naglasio je župan Sanader. Kaže, surađuje sa eko udrugama. 'Neka udruge izaberu institucije i sve ćemo provjeriti', dodaje. Dok Cemex uvjerava da nema straha od spaljivanja, čini se da su mnogi ne sumnjičavi nego užasnuti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene