Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Isključena struja

Spaladium arena i dalje u mraku, događanja još nisu otkazana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Događanja u splitskoj Spladium areni još nisu otkazana iako je ona već danima u mraku.

HEP je isključio struju zbog neplaćena dva računa, a blokirale su ih i banke, međutim u upravi Arene se nadaju da će idući tjedan riješiti probleme. Pogotovo jer je stigla i jedna dobra vijest.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Provode se izvidi USKOK provjerava kako je šef HEP-a Barbarić dobio struju na Hvaru

Naime u Spaladium areni 17. srpnja bi se trebao održati koncert grupe Guns N' Roses. Uz arenu koja je izgrađena javno-privatnim partnerstvom trebao je do kraja prošle godine biti izgrađen i centar no zbog nedostatka novca, to nije učinjeno.

>> Spaladium Arena zatvorena

'Nismo mogli pratiti banke. Banke su nas blokirale jer dotok novca do nas nije dolazio. Na to se nadovezalo da nismo platili dva računa, što mislim da nije tako dramatično stanje, ali isključilo je struju i eto. Mi smo ova dva, tri dana u mraku. Nadamo se da ćemo u ponedjeljak, utorak riješiti te probleme i da ćemo nastaviti s radom', rekao je Renco Posinković, iz Spaladium Arene.

'Sila Boga ne moli, a Bog silu ne voli, tako da to su stvari, sama riječ sila je ružna jer nema tu sile tu postoje ugovoreni uvjeti, ugovorene stavke', rekao je Željko Kerum, gradonačelnik Splita. Ali ugovor se ne provodi, a Kerum rješenje vidi u nastavku gradnje.

'Postojao je nekakav razgovor i dogovor da će Vlada ustupit gradu odnosno dat zemljište ispod projekta buduće zgrade gdje bi se napravili sadržaji komercijalni iz kojeg bi se servisirale rate kredita', kaže Kerum. A ono što je obećala Jadranka Kosor, sada treba dogovoriti s novom vladom Zorana Milanovića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene