Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Zatekli ih kod Plovanije

Somalijce ulovili kako preko kanala pokušavaju ući u Sloveniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica Somalijaca uhvaćena su u pokušaju ilegalnog prijelaza granice sa Slovenijom. Policija ih je zatekla pored Kanala svetog Odorika, blizu graničnog prijelaza Plovanija.

Bujska je policija u posljednja dva dana spriječila četiri strana državljana u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

Pročitajte i ovo Loris Kozlevac, načelnik sektora za granicu PU istarske HRVATSKA ULAZI UZ SCHENGEN Načelnik sektora za granicu PU istarske otkrio kako će točno u ponoć izgledati na graničnim prijelazima, ali i koji će zasad ostati po starom Slika nije dostupna PRAVA I PRAVILA Čečeni žele ući u Hrvatsku. Božinović: ''Zloupotrebljavaju proceduru za azil''

U srijedu oko 23 sata kraj Kanala sv. Odorika, u blizini graničnog prijelaza Plovanija, zatekli su dvojicu Somalijaca, 39-godišnjaka i 32-godišnjaka, koji su pokušavali prijeći granicu sa Slovenijom.

>> Azilanti ne smiju nositi kofere

Utvrđeno je da su obojica stranaca tražitelji azila koji su tog dana napustili Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu i autobusom došli do Umaga.

Prateći zemljopisnu kartu, muškarci su se pješice uputili prema granici. Zbog prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama i prekršaja iz Zakona o azilu izrečene su im novčane kazne.

Dan poslije, u četvrtak oko 15:45 sati, policajci su na autobusnom kolodvoru u Bujama zatekli dvojicu državljana Albanije u dobi od 29 i 25 godina.

Albanci su, utvrđeno je, namjeravali nezakonito prijeći državnu granicu sa Slovenijom, a potom otići u Italiju. Danas će im se izdati rješenje o protjerivanju s područja Republike Hrvatske. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene