Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbunjeni i ljuti

Solin ili Klis? Zbrka među biračima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danima će se još analizirati zašto je odaziv bio nizak, ali neki su propustili odlazak na biralište zbog čiste administrativne zbrke. Ulazimo u Europu bez granica, ali ne možemo odrediti granice između općina i gradova. Takav spor traje godinama između Klisa i Solina.

Solinjanima, već sluđenima stalnim promjenama adresa i dokumenata, najnovije iznenađenje stiglo je za referendum - nekima je nakon prošlih izbora, u samo mjesec dana, biračko mjesto preseljeno za 6 kilometara.

Pročitajte i ovo Policija, arhiva (Foto: Pixell) Očevid u tijeku Teška nesreća na brzoj cesti Solin – Klis: U naletu vozila poginuo muškarac Slika nije dostupna U tijeku očevid SUDAR VIŠE VOZILA Četiri osobe ozlijeđene na cesti Solin-Klis

Jelica nije mogla glasovati u Solinu, dok je njezin suprug to obavio bez problema. 'Dogodilo se da sam ja prijavljena sad u Klisu, morala sam se prijavit zbog putovnice i ostalog, a suprug je osta na staroj adresi. Sada on može glasovati, a ja ne mogu', kaže Jelica Ljubičić.

Da ne bude zabune, oni žive u istoj kući, kao i bračni par Vladova. 'Ja sam u Solinu, a ona je u Klisu, bračni par, skupa u istoj postelji spavamo a na dvije adrese', kaže Ozren Vladova.

Nakon što je povjerenstvo sporno područje svrstalo pod Klis, prošla je Vlada poništila tu odluku. 'Da se sve vraća na postojeće stanje kako je bilo prije', kaže Ana Ivanović.

Posljednjih deset dana, policija im je kažu mijenjala prebivalište.'Za parlamentarne izbore glasala sam ovdje u školi, kao i svaki put do sada. Zašto su me sada svrstali gore na Klis ne znam', kaže Milica Vučić. 'Deset minuta je od škole do moje kuće, a mene nema tko odvesti na Klis', kaže Nedjeljka Uvodić.

'Ja sam ta koja sam bila na parlamentarnim izborima na dva popisa, utvrđeno je da sam na popisu u Solinu, a kad sam ukucala svoj matični broj u kompjuteru bila sam u Klisu', kaže Jasna Grubišić Meštanek. Glasovala je, kaže, u Solinu, a izgleda da je mogla i dvaput.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene