Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolan ispraćaj

Šokantno i bizarno: Nakon iznenadne smrti branitelja, obitelj i prijatelji sami su mu morali iskopati grob

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šokantna i zapravo bizarna vijest iz Benkovca! Nakon iznendane smrti 48-godišnjeg odlikovanog branitelja Franje Jurišića, njegovi rođaci i prijatelji morali su mu sami iskopati grob. Iz benkovačkog komunalnog poduzeće ispričavaju se obitelji - krivica je priznaju njihova.

Slike na mobitelu Tomislava Jurišića podsjećaju na bolan ispraćaj oca - odlikovanog branitelja. Prema planu 48-godišnji Franjo trebao je biti pokopan u privremenoj grobnici.

"Kad smo lijes spuštali, još su dva kamena smetala pa nije moglo stati, znači dok je lijes spuštan, ostao je ovako ukoso. Onda smo mi uzeli lopate i krampove, ali nisu dali da kopamo. Onda je bratić uzeo kopati i najbolji prijatelj ćaćin tako da su oni iskopali doslovno pet minuta prije sprovoda grob!", ispričao je Tomislav Jurišić, sin preminulog hrvatskog branitelja.

Pročitajte i ovo Tomo Medved Svakome se dogodi Ima li nezadovoljnih u HDZ-u? Odgovor Tome Medveda mogao bi vas nasmijati Tomo Medved i Ivana Kopčić - 2 Točkasta koalicija HDZ za parlamentarne izbore najavio točkastu koaliciju, Medved otkrio s kim HDZ sigurno neće razgovarati

Problema su svjesni i u komunalnoj tvrtki. Direktor pojašnjava što se je zapravo dogodilo.

"Kad se spuštao lijes, nije mogao sjesti kako treba, ajmo to tako nazvati, mislim da je to taj problem kako sam iz svega mogao zaključiti. Rekao sam mu ako postoji bilo kakvo vrijeđanje osjećaja i ostalog što mogu razumijeti da se ispričavam i da su naša vrata otvorena za bilo koju pomoć ako mu treba," izražava žaljenje Ivica Erlić, iz komunalne tvrtke Benković.

Ovako nešto nedopustivo je i nadležnom ministru branitelja Tomi Medvedu koji kaže:

"Dao sam nalog mom timu da obiđe obitelj da kontaktira sa braniteljevom suprugom i da utvrdimo sve okolnosti uslijed kojih je došlo do poteškoće. Jučer sam uputio inspekciji zahtjev da se utvrde sve okolnosti i eventualne nepravilnosti do kojih je došlo tijekom ukupa, očekujem nalaz inspekcije!"

Iz sadašnje privremene grobnice obitelj će Franju zbog postojećeg zakona moći premjestiti tek nakon godine dana.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene