Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

20 zvončića

Šok u Nacionalnom parku Krka: Otkriveni dijelovi kazetne bombe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako već 2 godine ima Potvrdu o razminiranosti koja jamči potpunu sigurnost, u Nacionalnom parku Krka - ponovno su pronađene eksplozivne naprave. Na nepristupačnom terenu unutar parka otkriveni su dijelovi kazetne bombe - čak 20 takozvanih 'zvončića'.

Usred šume na zaštićenom području - eksplozivna opasnost. 500 metara od Skradinskog buka krili su se 'zvončići'. 'Sumnjiva površina veličine 3 hektara pregledana je od 13. do 16. ožujka, kada je pronađeno 20 komada kazetnog streljiva, koje je u potpunosti uklonjeno 17. ožujka', rekla je Katia Župan, glasnogovornica NP Krka.

Pročitajte i ovo Oduzeto oružje, streljivo i sastavni dijelovi oružja te preparati za potenciju Naoružan do zuba Pretresli mu kuću i pronašli oružje, streljivo, induktor za rasprskavajuću minu... Policiju zatekla i jedna potpuno drugačija stvar Rat u Ukrajini Nema ljudi Uskoro će dvije godine, a Ukrajina je u sve većim problemima: "Mnogo je poginulih, ranjenih ili bolesnih, nema ih tko zamijeniti"

A još prije 2 godine područje parka proglašeno je potpuno sigurnim. Nakon što su pirotehničari odradili posao uručena je i Potvrda o razminiranju. Pitanje je - kako su zvončići ostali.

Bez mina do polovice studenoga u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji

'To je inače problem, nedostatak cjelovitih informacija kad govorimo o, o takvoj vrsti streljiva, odnosno, o kategoriji neeksplodiranih ubojitih sredstava. Tu ne možete evidentirat, za razliku od minskih, recimo, zapisnika i broja mina i ovih poznatih minskih polja', kaže Dražen Jakopec, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje.

Srećom, naprave su se nalazile na nepristupačnom terenu i daleko od staza za posjetitelje. 'U nijednom trenutku nisu bili ugroženi ljudski životi, ni posjetitelja, ni lokalnog stanovništva', dodaje Katia Župan.

Svi koji dolaze na Krku nadaju se da je to bila posljednja skrivena opasnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene