Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva mjeseca nakon pobjede SDP-a

Šogorica premijera Milanovića dobila kredit HBOR-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miglu Autopraone, tvrtka šogorice premijera Milanovića, Ivane Milanović, dobila je svega dva mjeseca nakon dolaska Kukuriku koalicije na vlast kredit od HBOR-a.

Miglu Autopraone, tvrtka šogorice premijera Zorana Milanovića, Ivane Milanović, dobila je svega dva mjeseca nakon dolaska Kukuriku koalicije na vlast kredit od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) u iznosu od 1,9 milijuna kuna za otvaranje autopraonice.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Kako piše sutrašnji Večernji list, kredit je plasiran preko Centar banke, koja je tada bila u suvlasništvu SDP-u bliskog poduzetnika Dragutina Biondića. Krešimir Milanović, premijerov brat, tvrdi da nije točno da je on u biti pravi vlasnik Miglu Autopraona te da nema nikakve veze s kreditom koji je tvrtka dobila od Centar banke, odnosno HBOR-a.

Isto tvrdi i premijer Milanović.

'Predsjednik Vlade Zoran Milanović nema saznanja o informacijama koje se navode u tekstu Večernjeg lista', kazao je u srijedu navečer glasnogovornik Vlade Nikola Jelić.

Ivana Milanović tvrtku 'Miglu' je osnovala s Vesnom Gluhak, no izašla je iz vlasništva dva mjeseca nakon dobivanja kredita, odnosno 26. travnja 2012. izbrisana iz sudskog registra kao jedna od osnivačica te formalna vlasnica te tvrtka ostaje Vesna Gluhak. Njezin suprug Ivica Gluhak kazao je za Večernji da je kredit dobiven legalno te da Krešimir Milanović s "Migluom" nema veze. Isto tako tvrdi da je Ivana Milanović iz tvrtke izašla čak i prije nego je kredit dodijeljen samo što je u sudskom registru to kasnije provedeno.

Za četvrtak je konferenciju za novinare najavio Slavko Linić koji planira otkriti zbog čega se razišao s premijerom Zoranom Milanovićem, a kredit koji je dobila premijerova šogorica očito je jedan od kamena spoticanja između bivšeg ministra financija i predsjednika SDP-a. 

Slavko Linić otkriva svoju istinu o premijeru Milanoviću

'Milanović me optužuje da sam kriminalac, uzeo je u svoje ruke policiju i obavještajne službe, oni već tri mjeseca prate mene i moje prijatelje, ne bi li mi nešto pronašli. Još nisu, a niti neće, jer ništa nisam kriv. Kriminalac je u biti Milanović. On pogoduje članovima svoje obitelji i svojim prijateljima. Međutim, njegovi su poslovi nailazili na blokadu u Ministarstvu financija, ja to nisam dopuštao i zato sam smijenjen,' navodno je kazao Slavko Linić stranačkim kolegama na sjednicima Županijskog odbora SDP-a Primorsko-goranske županije, piše Novi list.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene