Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema informacija o milijun i pol kuna

SNV podnio kaznenu prijavu protiv Pupovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije podnijelo je Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca i Mladena Kulića.

U kaznenoj prijavi se navodi da Milorad Pupovac, kao predsjednik Srpskoga narodnog vijeća od 2008. brani sudjelovanje na sjednicama Predsjedništva SNV-a Staniši Žarkoviću. 'Umjesto njega Pupovac je na Žarkovićevo mjesto nezakonito postavio tzv. povjerenika za županiju Mladena Kulića', stoji u prijavi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Posvađali se u prometu, sljedeći dan nazvao ga na posao i pretukao: Muškarac zadobio teške ozljede Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života"

>> Pupovac: Ne bude li rezultata, SDSS će razmisliti o povjerenju vladi

>> 'Kad netko viče 'ubij Srbina' ne smijemo odmahnuti rukom'

Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, stoji u kaznenoj prijavi, ne poznaje institut povjerenika, a kako je riječ o vijećima kao manjinskim predstavničkim tijelima, samovoljno poništavanje rezultata demokratski provedenih izbora je kazneno djelo pokušaja rušenja demokratskog poretka u Republici Hrvatskoj.

Kako se tvrdi, Pupovac je u nekoliko navrata izbacivao Žarkovića sa sjednica, a kao razloge takva Pupovčeva ponašanja Žarković navodi da je ukazivao na nepravilnost u radu SNV-a i tvrdi da je sa sjednice fizički udaljen kada je tražio informacije o milijun i pol kuna koji su uplaćeni na račun SNV-a kako bi, stoji u prijavi, 'Milorad Pupovac obavio neki tajanstveni projekt na Kosovu'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene