Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogled iz helikoptera

Ovako užareni Pelješac izgleda iz zraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bili su angažirani na 47 požarišta, letjeli su više od 530 sati i bacili preko 20 tisuća tona vode.

Posljednjih dana uz vatrogasce puno posla u gašenju požara imaju i posade protupožarnih aviona. Češće su u zraku, nego na zemlji. Bili smo s vatrogascima tijekom akcija gašenja na Pelješcu, ali i otoku Braču. Vodenim bombama išli su na vatru koja bukti na nekoliko lokacija.

Pročitajte i ovo U prevrtanju cisterne kod Kule Norinske lakše ozlijeđena dvojica vatrogasaca (Foto: metkovic-news.com) Dvoje lakše ozlijeđenih Gasitelje kod Kule Norinske umalo zadesila tragedija: Pod cisternom popustio stari put i vozilo završilo na krovu Slika nije dostupna Poliveni zapaljivom tekućinom Požar na automobilima liječnika iz KBC-a Sestre milosrdnice ipak je podmetnut

Pomoć je Ponikvama na poluotoku Pelješcu stigla i iz vojnog helikoptera, a tek što su natopili jednu, piloti odlaze i gase drugu vatrenu frontu. Da je jak vjetar glavni saveznik vatri otkrivaju i snimke posade helikoptera. Neumorna ekipa zalijeće se u dim i vatru i iznova vraća na morsku površinu.

MORH: Osam aviona i 20 vojnika sudjeluje u gašenju četiri požara

U akciji gašenja na otoku Braču požarište natapaju s oko 2 i pol tisuće litara vode koliko mogu ponijeti u jednom zamahu. S čak 6 tisuća litara i na stotine puta na dan gase posade kanadera. Piloti lete čak i prekovremeno i gotovo bez predaha.

Brzina u usijanoj kabini pri kojoj slijeću na more zna biti poprilično neugodna. Braneći jug i sjever Hrvatske, protupožarni zrakoplovi u zraku su proveli više od mjesec dana. Bili su angažirani na 47 požarišta, letjeli su više od 530 sati i bacili preko 20 tisuća tona vode.

Razmjeri goleme štete vidljivi su i iz zraka. Sve je spaljeno. Sanacija opožarenog će potrajati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene