Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavijestit će javnost

Snimka koja je zgrozila javnost: U slučaj šokantnih izjava vjeroučitelja uključio se i DORH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz DORH-a su poručili kako će javnost biti pravovremeno obaviještena o rezultatima izvida, kao i državnoodvjetničkoj odluci u ovom predmetu.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je nadležnoj policijskoj upravi provođenje izvida vezano uz sadržaj izjave vjeroučitelja jedne osnovne škole objavljene u snimci na jednom internetskom portalu radi utvrđenja elemenata kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, objavio je na svojim straniacma DORH. Poručili su kako će javnost biti pravovremeno obaviještena o rezultatima izvida, kao i državnoodvjetničkoj odluci u ovom predmetu.

Pročitajte i ovo Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora

Podsjetimo, javnost je u četvrtak šokirala audiosnimka u kojoj vjeroučitelj u zagrebačkoj osnovnoj školi učenicima, uz ostalo, govori o nabijanju na kolac, vješanju pojedinih političara i slično.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak šokirana je otkrićem snimke u kojoj se otvoreno propagira govor mržnje te je najavila istragu o slučaju.

"Šokirana sam otkrićem snimke na kojoj se otvoreno propagira govor mržnje. Ukoliko je ta snimka autentična, takvoj osobi apsolutno nema mjesta u školi!" poručila je.

Ravnateljica škole u kojoj je zaposlen vjeroučitelj pokrenula je proceduru izvanrednog otkaza ugovora o radu vjeroučitelja Krešimira Bagarića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene