Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg, tuča i oborine

Snijeg zabijelio dijelove Dalmacije i Zagore, pahulje padale i na otocima

Snijeg na graničnom prijelazu Aržano (Foto: HAK)
Snijeg na graničnom prijelazu Aržano (Foto: HAK) HAK
Aktualno Galerija +0 Snijeg na graničnom prijelazu Aržano (Foto: HAK) Galerija 1/1 >>
Zabijelili su se dijelovi Hvara, Brača i Korčule

Dijelove Dalmacije i Dalmatinske zagore zabijelio je snijeg. Premještanje ciklone preko Jadrana protekle noći mjestimice je donijelo neverine, kišu, pljuskove i grmljavinu, a na velikom dijelu srednjodalmatinskih otoka bilo je i tuče. Tako su se zabijelili dijelovi otoka Hvara, Brača i Korčule.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Na dijelovima Korčule palo je i do deset centimetara tuče pa su na lokalnim prometnicama vladali pravi zimski uvjeti, javlja dalmacijadanas.hr

Dotokom hladnijeg zraka tijekom noći snježna granica sve više se spuštala. Do jutarnjih sati ili u ranim jutarnjim satima snijeg je ponegdje počeo padati u nižim predjelima Dalmatinske zagore: Kozjaku, Mosoru, Biokovu i drugim planinama.

Tako su se po prvi put ove godine zabijelila mosorska naselja Gornje Sitno i Dubrava u kojoj je palo i nekoliko centimetara snijega.

Temperatura zraka na Zvjezdanom selu Mosor jutros se spustila na -1°C. Snijeg pada nisko i na Biokovu gdje je na vrhu Sv. Jure izmjerena temperatura od -7°C, a u Makarskoj +7°C. Snijeg pada i nekoliko stotina metara iznad mjesta Brela te na Dupcima gdje ga ima centimetar do dva. Zabijelila se i okolica Imotskog, a najviše snijega je palo na području Lovreća gdje ga sada ima oko 15 centimetara, a također pada i na šestanovačkom području.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene