Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi kvarovi

Snijeg oborio dalekovod do Čabra koji je jučer pušten u pogon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Gorskom kotaru, u kojem se još zbrajaju štete od posljedica ledene kiše, nove probleme noćas je izazvao snijeg uzrokovavši kvarove na dva dalekovoda, od njih jedan jučer podignut.

U do nedavno ledom okovanom Gorskom kotaru noćas je palo novih deset do 20 centimetara snijega koji je uzrokovao kvarove na dva dalekovoda kod Broda na Kupi prema Kuželju i na dalekovodu prema Čabru, koji je baš jučer podignut, izvijestio je HEP na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Marko Balen, reporter Dnevnika Nove TV NOVI STIŽE TIJEKOM NOĆI Gorski kotar još se uvijek bori sa snijegom: "Priroda ipak pokazuje svoje zube i jača je od nas"

Monterske ekipe krenule su rano jutros prema mjestima prekida i nastojat će oba dalekovoda što prije ponovno osposobiti i pustiti u pogon.

OPREZ! Probleme na cestama stvaraju poplave i snijeg

HEP navodi da je do sinoć struja stigla do još 88 kupaca električne energije u Gorskome kotaru. Bez struje je 1.957 kupaca ili 12 posto, a električnom energijom iz agregata opskrbljeno su 2.573 kupca.

Najbolje je stanje na područjima Brod Moravica, Ravne Gore i dijelu Karlovačke županije gdje svi kupci imaju struju, kao i na području Vrbovskog gdje je svega jedan posto kupaca bez električne energije. Slijede Skrad, Delnice i Mrkopalj sa četiri, šest i osam posto kupaca bez napona.

Najteže je stanje na čabarskome području te području općina Fužine i Lokve gdje je upravo zbog toga angažirano i najviše ljudstva i mehanizacije od ukupno više od 220 montera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene