Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Vidi se s obale mora

Snijeg na Zavižanu, turisti iznenađeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjenljivo, proljetno vrijeme koje više nalikuje kasnojesenskom ne prestaje nas iznenađivati. Tako je snijeg zabijelio velebitske padine.

Na Zavižanu tek četiri centimetra koje je uporna kiša već istopila, no zbog nanosa planinari i izletnici još ne mogu uživati u cijelome Velebitu. Svibanjski snijeg na Velebitu sve je zbunio. Starosjedioce kao i turiste, poput jednog njemačkoga para. 'Vrijeme nije baš najbolje, kao što vidite, magla, snijeg, hladno je pa nismo puno šetali', rekao nam je Steffan Hacher, turist iz Njemačke.

Pročitajte i ovo Destinacija Hrvatska - 1 veliki skok cijena Ljetovanje u Hrvatskoj za Hrvate nedostižan san: "Iste su cijene ovdje i u Francuskoj" Život na najhladnijem velebitskom vrhu - 5 Osjet hladnoće minus 25 Reporter Dnevnika Nove TV posjetio najhladnije mjesto u Hrvatskoj: Kako je živjeti i raditi na tim temperaturama?

Jako jugo i kiša s najpoznatijeg velebitskoga vrha, Zavižana, brzo su istopili četiri centimetra snijega. 'Odrazilo se na cvijeće, možete tu vidjeti kako je pognulo glave, i izgubilo na boji jer ipak je temperatura bila do minus jedan, a najgore je za mlade zečeve, mlade životinje', ističe Ante Vukušić sa Zavižana.

Iako je sredina svibnja, snijeg koji je neki dan pao na Velebitu, jednostavno ne dozvoljava još uvijek potpuno slobodno kretanje nacionalnim parkom. 'Kad s obale vidite snježne vrhove, iznenadi vas, čudno je za ovo doba godine', smatra njemačka turistica Seina Pietrich. Snijeg nije omeo planove samo Nijemcima, već i ovom danskom paru koji Hrvatsku obilazi u svom 46 godina starom old timeru.

'Stigli smo iz Danske, malo nam planove ometa snijeg, ali neka i ovo treba doživjeti, ne smeta nam previše', kaže Dankinja Lillie Trastmuntsen. Današnja temperatura od tek dva tri stupnja iznad nule nije obećavajuća. Dijelovi netaknute velebitske prirode još će neko vrijeme biti nedostupni izletnicima zbog snježnih zapuha u svibnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene