Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabijelit će se i obala

Snijeg već od jutra: Do petka novo 'zatrpavanje', a onda temperature u minus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg više nije novost, ali nije ni to da će padati i sljedećih dana.

Što se tiče Gorskog kotara te sjeverozapadne i središnje Hrvatske, radi se uglavnom o količinama od pola metra i više, što su za neke gradove, uključivši i Zagreb, rekordne vrijednosti.

Ono što nas čeka sljedećih dana, počevši od jutra pa sve otprilike do subote, još je snijega i to uglavnom u područjima gdje ga i sada ima najviše. Uz to, u srijedu će povremenog snijega i susnježice biti i u Slavoniji te na sjevernom Jadranu uz jaku i olujnu buru.

>> Bandić: Snijeg nećemo jesti, ali ga moramo maknuti inače bolje da se iselimo

Takvo vrijeme donosi duboka ciklona koja se i dalje nalazi točno nad nama, a od srijede će se polako premještati na jugoistok. Zbog nje će već ujutro biti snijega u zapadnim područjima unutrašnjosti, ali uglavnom slabog, a na Jadranu i na istoku kiša. Jača i obilnija kiša uz miješanje sa snijegom padat će na sjevernom dijelu, dok će u Dalmaciji biti nestabilno uz grmljavinu i pljuskove. Ovdje će i dalje puhati jako jugo, a temperature će biti vrlo različite za pojedina područja - na zapadu malo hladnije, od -5 do -1, na istoku do plus 4 stupnja i na jugu do 10. 

Nakon slabog, poslijepodne nas čeka umjeren snijeg i stvaranje novog pokrivača i to uglavnom opet u zapadnim i središnjim krajevima. Temperatura će biti oko nule, a na istoku i dalje toplije, do 7 stupnjeva, opet uz oblake i kišu

Pogoršanje vremena očekuje sjeverni Jadran, gdje će osim kiše poslijepodne zapuhati jaka i olujna bura s kojom će i uz obalu biti snijega. U ostalim područjima uglavnom kišovito i tmurno, a u Gorskom kotaru jak snijeg i novih barem 20 centimetara. U Lici i dalje toplije uz susnježicu ili kišu. 

Na jugu toplije i to i dalje pod utjecajem jakog juga i jugozapadnjaka koji će slabjeti krajem dana. Uz to uglavnom oblačno, povremeno s pljuskovima i grmljavinom, a bit će i jake i obilne kiše.

Sve do subote nastavit će se oblačno i snježno vrijeme s tim da će u noći na petak i u petak biti opet i jakog snijega, vrlo slično kao što je bilo jučer. Iza toga stiže osjetno zahladnjenje, pogotovo za jutarnje temperature. Na moru također hladnije, a zbog jake bure bit će i tu snijega, pogotovo u četvrtak i petak kada će biti i najhladnije.

Pripremite se dakle za još zimskog vremena, počet će sa slabim snijegom sutra, a najviše krajem četvrtka i u petak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene