Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radi samo jedno

Snijeg iznenadio skijališta u Gorskom kotaru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg koji je proteklog vikenda zameo čak i najjužnije točke Hrvatske, iznenadio je, zamislite, djelatnike Goranskih skijališta! Proveli smo cijeli dan u potrazi za barem jednim koje radi.

Ima li ičega ljepšega od spuštanja snježnom padinom? Ima. Spuštati se bez da ste se prije toga na nju morali popeti pješice. No danas na Platku to nažalost nije bio slučaj. Radnik na žičari kaže da ona ne radi jer nema dovoljno snijega. Ipak, ne možemo se oteti dojmu da se uz malu pomoć tehnologije i umjetnog zasnježivanja staza ipak mogla napraviti. Potragu smo ubrzo nastavili.

Pročitajte i ovo Prijava DORH-u zbog vlaka - 4 Poslana prijava DORH-u Adventski vlak koji nije vozio uznemirio duhove: "Sve je zamaskirano u proračunu" Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

>> FOTO: Divni prizori Konavala pod snijegom

Na skijalištu Čelimbaša u Mrkoplju ratrak stoji, žičara stoji. Snijega ima, čini se svugdje osim na skijaškoj stazi. Skijaši sreće neće imati ni na Bjelolasici, a već godinama ne radi ni skijalište u Begovu Razdolju. No nakon brojnih neuspjeha, konačno smo uspjeli pronaći jedno skijalište koje radi, jednu vučnicu koja radi, onu na Petehovcu pored Delnica.

Možda biste pomislili kako su na Petehovcu imali više sreće s vremenom. Pogrešno. Samo su uložili više truda. 'Pa smo morali nanositi lopatama da bi mogli izvući skijaše uz brdo, ali smo se nekako potrudili pa smo napravili', ispričao nam je Srećko Orešković iz Petehovca. To su prepoznali i posjetitelji.

Za jednog ruskog turista, staza je bila dobra i ispunila je očekivanja. Dobra i što je još važnije otvorena, čak i za noćno skijanje. Eto, barem jedna u cijelome Gorskom kotaru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene