Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno pet osoba

Pogledajte trenutak snažne eksplozije koja je zatresla Split i okolicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažna eksplozija zatresla je Split. Eksplodirao je silos za pšenicu u Sjevernoj luci. Dvije osobe su teže, a tri lakše ozlijeđene. Vranjic i Solin kod Splita ne pamte ovakav događaj koji je svih potresao.

Oko 12 sati Splitom i okolicom odjeknula je jaka eksplozija u kojoj su dvije osobe lakše, a tri teže ozlijeđene.  Iz policije nam je potvrđeno da se eksplozija dogodila u jednom od silosa za pšenicu u Sjevernoj luci, u predjelu prema Vranjicu, pokraj bivše Splitske pivovare.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Prema neslužbenim informacijama nekima od ozlijeđenih amputirani su i prsti.

Službenih informacija o uzroku eksplozije još uvijek nema, a neslužbeno se od vatrogasaca doznaje kako je eksploziju moguće uzrokovala kemijska reakcija tijekom izvođenja radova, doznaje reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Gradonačelnik Solina našem je reporteru rekao kako je eksplozija uzdrmala sve u Solinu te da je to jedna od najvećih tragedija koje su se u posljednje vrijeme dogodile u Solinu.

Na naš redakcijski e-mail stigla je snimka trenutka eksplozije u Splitu. Kako je to izgledalo pogledajte u videu u našoj galeriji.

Eksplozija se dogodila u silosu Žitnih terminala, a detonacija se osjetila i na području Solina. 

"Pet je ozlijeđenih osoba stiglo u bolnicu, više manje radi se o opeklinama od kojih su dvije osobe životno ugrožene i trenutno su na operaciji. Radi se o teškim opeklinama relativno velikog dijela tijela tako da sada to rade kolege plastičari. Kod takvih ozlijeda se u principu ne može u početku predvidjeti kuda će krenuti ", kaže Joško Juričić, voditelj dežurne kirurške službe na Firulama.

Ako imate fotografije ili video pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene