446777
446777
446777
446777
446777

SMS: Želimo dva milijuna kuna i da glasujete za nas

  • , 16.08.2016., 14:01
  • Autor:
  • komentara

Sasvim mala stranka (SMS) na humorističan je način predstavila svoj politički program s parolom 'Glasaj za SMS, izbaci svoj bijes!'.

 
 
 
 
Robert Tomić Zuber, potpredsjednik Sasvim male stranke (Foto: Goran Jakus/PIXSELL)
Robert Tomić Zuber, potpredsjednik Sasvim male stranke (Foto: Goran Jakus/PIXSELL)

Članovi Sasvim male stranke (SMS) predstavili su u utorak na humorističan način svoj politički program, poručivši kako je njihova stranka "dobra i duhovita", a budući da "hrvatska politička scena sliči na komediju ili tragikomediju" pozvali su građane da im doniraju dva milijuna kuna te glasuju za njih.

Na konferenciji za medije koja je održana u utorak u prostorijama ZagrebEYE-a, a kako bi simboličnim pogledom iznad Zagreba službeno započela predizborna kampanja Sasvim male stranke, predstavljen je 'Program SMS-a' s parolom 'Glasaj za SMS, izbaci svoj bijes!'.

Potpredsjednik SMS-a Robert Tomić Zuber je obećao ukidanje nezaposlenosti, rekavši da će kroz program zatražiti BOD – bezuvjetni osobni dohodak ili četiri radna dana u tjednu po šest sati. Takvim bi planom zaposlili još 200.000 ljudi koji ne rade. Kazali su i da bi omogućili besplatnu komunikaciju za sve, tj besplatni internet.

Članovi SMS-a ističu da nemaju novac za kampanju, te im je budžet nula kuna, ali su otvorili žiro-račun te pozivali građane da pomognu donacijama. Kažu da u SMS-u ne može doći do raskola jer će prvog koji se počne buniti odmah izbaciti iz stranke.

Predsjednik SMS-a Tomislav Pulić je demantirao mogućnost da se osim SMS-a stvara još jedna 'Naša mala stranka', ili 'Autohtona mala stranka' koja ima samo tri člana, te pozvao medije da takve neistine ne prenose.

Poručuje da je SMS u prednosti jer je osnovana prijestupne godine, samim tim ima najdužu radnu godinu, te će umjesto 365 raditi 366 dana i tako preteći sve ostale opcije.

Redateljica Biljana Čakić je rekla kako joj je obećana večera i ministarsko mjesto, a to je jedan od razloga što je došla na predstavljanje programa. Kazala je da spisateljica Vedrana Rudan, kao ministrica straha, nije bila u mogućnosti nazočiti velikom predstavljanju programa, no da ih podržava.

U svom promidžbenom spotu kažu kako članovi stranke nisu kvalificirani da budu saborski zastupnici, članovi vlade ili njezini predsjednici, no i kako ih "dramatični kut kamere i malo lažnih obećanja o radnim mjestima može učiniti primjerenima za taj posao".

Poručili su da im ne trebaju pravila, moral i ideje te istaknuli da im treba dva milijuna kuna. "Obećaj bilo što, samo obećaj, ionako to vrijedi samo do izbora, a birači se na sljedećim izborima raduju novim-starim obećanjima i opet glasaju. Obrazovanje, ekonomija i bla-bla su važni, to su obećanja, ali samo kako bismo došli do svog cilja", kazali su. Obećali su da će kada prođe kampanja i budu izabrani prekršiti dana obećanja i naravno nastaviti raditi kako bi ponovno bili izabrani.

Građane su pozvali da ne biraju ljevicu, desnicu ili centralno, nego njih koji uz 'dobroga donora mogu biti saborski zastupnici'. 'Riječi, a ne djela', 'Budućnost je u starosti', ‘S posla na groblje’ - neke su od parola nove hrvatske stranke.

Ella Dvornik je rekla kako humorom želi potaknuti mlade da izađu na izbore.

Iz stranke su poručili građanima da izađu na birališta i glasaju za bilo koga, za koga smatraju da je najbolji

Na izbornoj listi stranke je 14 kandidata ravnopravno raspoređenih, sedam žena i sedam muškaraca. Među ostalima tu su Vedrana Rudan, Đelo Hadžiselimović, Robert Zuber, odvjetnica udruge Franak Nicole Kwiatkowski, Ella Dvornik i drugi. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se