Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humor kroz politički program

SMS: Želimo dva milijuna kuna i da glasujete za nas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sasvim mala stranka (SMS) na humorističan je način predstavila svoj politički program s parolom 'Glasaj za SMS, izbaci svoj bijes!'.

Članovi Sasvim male stranke (SMS) predstavili su u utorak na humorističan način svoj politički program, poručivši kako je njihova stranka "dobra i duhovita", a budući da "hrvatska politička scena sliči na komediju ili tragikomediju" pozvali su građane da im doniraju dva milijuna kuna te glasuju za njih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedan ostaje iza rešetaka Mladići građanima ukrali gotovo pola milijuna kuna: Objavljeni detalji njihove prijevare Slika nije dostupna "odlično je funkcioniralo" Udruga hrvatskih pacijenata Berošu: "Zašto ste ukinuli SMS poruke? Vraćamo se u kaos"

Na konferenciji za medije koja je održana u utorak u prostorijama ZagrebEYE-a, a kako bi simboličnim pogledom iznad Zagreba službeno započela predizborna kampanja Sasvim male stranke, predstavljen je 'Program SMS-a' s parolom 'Glasaj za SMS, izbaci svoj bijes!'.

Potpredsjednik SMS-a Robert Tomić Zuber je obećao ukidanje nezaposlenosti, rekavši da će kroz program zatražiti BOD – bezuvjetni osobni dohodak ili četiri radna dana u tjednu po šest sati. Takvim bi planom zaposlili još 200.000 ljudi koji ne rade. Kazali su i da bi omogućili besplatnu komunikaciju za sve, tj besplatni internet.

Članovi SMS-a ističu da nemaju novac za kampanju, te im je budžet nula kuna, ali su otvorili žiro-račun te pozivali građane da pomognu donacijama. Kažu da u SMS-u ne može doći do raskola jer će prvog koji se počne buniti odmah izbaciti iz stranke.

Predsjednik SMS-a Tomislav Pulić je demantirao mogućnost da se osim SMS-a stvara još jedna 'Naša mala stranka', ili 'Autohtona mala stranka' koja ima samo tri člana, te pozvao medije da takve neistine ne prenose.

Poručuje da je SMS u prednosti jer je osnovana prijestupne godine, samim tim ima najdužu radnu godinu, te će umjesto 365 raditi 366 dana i tako preteći sve ostale opcije.

Redateljica Biljana Čakić je rekla kako joj je obećana večera i ministarsko mjesto, a to je jedan od razloga što je došla na predstavljanje programa. Kazala je da spisateljica Vedrana Rudan, kao ministrica straha, nije bila u mogućnosti nazočiti velikom predstavljanju programa, no da ih podržava.

U svom promidžbenom spotu kažu kako članovi stranke nisu kvalificirani da budu saborski zastupnici, članovi vlade ili njezini predsjednici, no i kako ih "dramatični kut kamere i malo lažnih obećanja o radnim mjestima može učiniti primjerenima za taj posao".

Poručili su da im ne trebaju pravila, moral i ideje te istaknuli da im treba dva milijuna kuna. "Obećaj bilo što, samo obećaj, ionako to vrijedi samo do izbora, a birači se na sljedećim izborima raduju novim-starim obećanjima i opet glasaju. Obrazovanje, ekonomija i bla-bla su važni, to su obećanja, ali samo kako bismo došli do svog cilja", kazali su. Obećali su da će kada prođe kampanja i budu izabrani prekršiti dana obećanja i naravno nastaviti raditi kako bi ponovno bili izabrani.

Građane su pozvali da ne biraju ljevicu, desnicu ili centralno, nego njih koji uz 'dobroga donora mogu biti saborski zastupnici'. 'Riječi, a ne djela', 'Budućnost je u starosti', ‘S posla na groblje’ - neke su od parola nove hrvatske stranke.

Ella Dvornik je rekla kako humorom želi potaknuti mlade da izađu na izbore.

Iz stranke su poručili građanima da izađu na birališta i glasaju za bilo koga, za koga smatraju da je najbolji

Na izbornoj listi stranke je 14 kandidata ravnopravno raspoređenih, sedam žena i sedam muškaraca. Među ostalima tu su Vedrana Rudan, Đelo Hadžiselimović, Robert Zuber, odvjetnica udruge Franak Nicole Kwiatkowski, Ella Dvornik i drugi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene