Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promocija u Splitu

Važan dokument za ljudska prava: ''Važno je da su LGBT osobe dobrodošle''

Aktualno Galerija Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 1 Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 1 Foto: Vijesti u 17 Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 2 Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 2 Foto: Vijesti u 17 Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 3 Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 4 Galerija 1/4 >>
Platforma LGBT centra Split organizirala je promociju dokumenta "Smjernice za unaprjeđenje javnih politika i rada LGBT centra Split s ciljem osiguravanja dobrobiti LGBTIQ zajednice".

Platforma LGBT centra Split u Splitu je održala promociju dokumenta koji bi trebao usmjeriti lokalnu zajednicu i ukupno društvo da se bolje odnosi prema osobama drugačije spolne orjentacije.

U udruzi se u srijedu govorilo o nizu problema, traže osnivanje centra za informiranje i pomoć žrtvama nasilja te bolju suradnju s policijom u zaštiti. Traže suradnju i sa srednjim školama te osiguranu psihosocijalnu podršku svojim članovima. Uz brojne stručnjake na skupu je bio i dogradonačelnik Splita.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić (tada Rimac) Dogovor propao Što je Rimac tražila od USKOK-a da cinka "radost"? Nudila im još tri ministra, ali oko jedne se stvari nisu mogli dogovoriti

Tena Roman, psihologinja u LGBT Centru Split, istaknula je da im se javlja velik broj ljudi s vrlo različitim spektrom problema: ''Jedan od razloga zašto se javljaju baš ovdje je upravo to što su donekle skeptični da će dobiti podršku na drugim mjestima gdje postoji stručna pomoć pa je tako jedna od naših smjernica da se uspostavi suradnja i edukacija stručnih službi u raznim institucijama, da one jasno pokažu da su LGBT friendly, odnosno da su LGBT osobe dobrodošle". 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene