Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Smijenjeni ravnatelj najavio tužbu protiv bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smijenjeni ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Borislav Šimenc najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će pokrenuti sudski spor protiv bolnice zbog svoje smjene, koju smatra neutemeljenom i nezakonitom.

'Sudski spor moguće je izbjeći ako s vlasnikom bolnice - Varaždinskom županijom dogovorimo izvansudsku nagodbu. Uvjet je za to povlačenje odluke o mojoj smjeni', rekao je Šimenc. 

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Ured, ilustracija važno je prijaviti Na razgovoru za posao pitali iz koje je stranke i planira li roditi, pa tvrtka dobila 35.000 kuna kazne: "Žene, reagirajte, pasivnost je problem"

Šimenc tvrdi da je u protekle dvije godine, od kada je na čelu te ustanove, saniran dug prema dobavljačima od gotovo šest milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci ove godine bolnica je ostvarila pozitivan financijski rezultata od milijun i 63 tisuće kuna.

Unatoč tim rezultatima, Šimenc je, kaže, već ranije bio spreman dogovoriti se oko odlaska s mjesta ravnatelja, no nije htio prihvatiti mogućnosti koje su mu ponudili čelni ljudi županije.

On tvrdi kako je dobio 'nemoralnu ponudu da, ako promijeni stranku, može ostati na mjestu ravnatelja, a druga ponuda je bila da ostane zaposlenik bolnice s visokom plaćom i da ne radi ništa'.

Niti jedu od tih dviju ponuda nisam želio prihvatiti, rekao je Šimenc.

Šimenc, član Hrvatske narodne stranke, okarakterizirao je svoju smjenu kao političku čistku.

Borislav Šimenc smijenjen je na prošlotjednoj sjednici Upravnog vijeća bolnice na kojoj nije prihvaćeno njegovo izvješće o poslovanju, uz objašnjenje da nema vidljivih znakova razvoja te da je zapošljavao ljude bez potvrde resornog ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene