Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbila dati mandat na raspolaganje

Smijenjena ravnateljica 'Ruđera' Danica Ramljak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće Instituta Ruđer Bošković razriješilo je danas Danicu Ramljak s dužnosti ravnateljice Instituta.

Vršiteljem dužnosti ravnatelja imenovan je Marin Roje, dosadašnji pomoćnik ravnatelja za financije i suradnju s gospodarstvom, priopćeno je iz Instituta Ruđer Bošković. Ramljak se jučer očitovala o najavljenom razrješenju tvrdeći, uz ostalo, da ju Upravno vijeće protuzakonito razrješuje dužnosti ravnateljice pošto mu je odbila dati mandat na raspolaganje.

Pročitajte i ovo Ilustracija nema razloga za zabrinutost U dijelu Zagreba u četvrtak ujutro oglasit će se sirena: Doznajte o čemu se radi Danica Ramljak - 1 ZA DNEVNIK NOVE TV Bivša šefica IRB-a o novom Zakonu o visokom obrazovanju: "Hrvatska sveučilišta na koja se on odnosi imaju jedan specifikum"

>> Skandal na 'Ruđeru': Prijetnja otkazom zbog razgovara s medijima

Međunarodni natječaj za novog ravnatelja Instituta bit će objavljen najkasnije za mjesec dana od dana donošenja odluke o razrješenju, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, Danici Ramljak je još ranije prijetila smjena s mjesta ravnateljice jer je odbijala potpisati Ugovor o pretvaranju znanstvene kuće u trajno odlagalište radioaktivnog otpada. 'Ja mislim da bi mi daleko veće probleme predstavljala činjenica da potpišem ugovor koji bi mom Institutu i ljudima koji žive u blizini mogla predstavljati problem, nego moja vlastita smjena', bila je izjavila Ramljak. (A.E./ Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene