Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobjašnjivo

Smijenjena ispitna koordinatorica: Stvarno ne znam kako mi se to dogodilo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smijenjena ispitna koordinatorica u Splitu Sunčika Kmošek Mimica kaže kako ni njoj samoj nije jasno kako je uspjela zamijeniti testove i tako odgoditi državnu maturu iz hrvatskog u cijeloj državi.

Ne smiruju se reakcije oko pogrešno podijeljenih pitanja na državnoj maturi zbog čega je otkazan za danas planirani test iz htvatskog.

Pročitajte i ovo Ilustracija Precizirane definicije Maturantima od ove godine nova pravila za polaganje ispita: Pogledajte što se sve mijenja Slika nije dostupna UNAPRJEĐIVANJE SUSTAVA Pred Saborom važna rasprava: Stižu brojne promjene u visokoobrazovnom sustavu?

Podsjećamo, jučer su ispitni koordinatori u tri škole umjesto eseja podijelili ispit znanja iz hrvatskog. Tako je gotovo 200 maturanta unaprijed vidjelo pitanja, a koordinatori su razriješeni dužnosti.

>> Jovanović se ispričao maturantima: Riječ je o ljudskoj pogrešci, a ne uroti

Ljutiti maturanti na Facebooku traže odgodu ispita iz matematike koji će se, zbog novog rasporeda, održati s tri dana razmaka nakon hrvatskog.

Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) poručuju kako do odgode ipak neće doći, a maturanti će pisati rezervne testove. 'Ja se prvo ispričavam svim maturantima i žao mi je što se to desilo, ne našom krivnjom, ponavljam, krivnjom ispitnih koordinatora', rekla je vršiteljica dužnosti ravnateljice NCVVO-a Alenka Buntić Rogić.

'Ti testovi su prošli meni kroz ruke tisuću puta. Kako se meni to dogodilo da sam ja to zamijenila, ja stvarno... Ja to sebi ne mogu obajsniti. To je užasna pogreška, to je samo moja pogreška', kazala je bivša ispitna koordinatorica u Splitu Sunčika Kmošek Mimica.

'Svi su bili zapanjeni, jedni druge smo pogledavali onako čudno, nije nam bilo jasno što se zapravo događa', rekao je maturant David iz đakovačke Srednje škole 'Antun Gustav Matoš'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene