Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbit će ugovorom zajamčeno

Smijenjen nakon 4 dana: Neću uzeti otpreminu od milijun kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otpremnina od milijun kuna. Zvuči nevjerojatno ali upravo taj iznos za koji prosječni Hrvat mora raditi čitav život ugovorom je zajamčen bivšem ravnatelju Pučkog otvorenog učilišta Nediljku Matiću za 4 dana provedenih na funkciji.

Njega je Upravno vijeće prvo imenovalo, a 4 dana kasnije odluku poništilo. U ugovoru stoji da mu duguju 24 bruto plaće koja je bila 39 tisuća kuna. Nesuđeni ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta tvrdi da neće tražiti otpremninu iz ugovora. ‘Ugovor u tom dijelu pruža samo zaštitu nekome ako vas netko razriješi bez ikakvog objašnjenja’, objasnio je Matić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potrebno transparentnije poslovanje 'Nastavi li se politizacija, Zagreb više neće moći funkcionirati' Slika nije dostupna Ako ima odgovornosti i zagreboljublja Kovačević pozvao Bandića da podnese ostavku

A Upravno vijeće prvo ga je imenovalo ravnateljem, da bi zagrebački gradonačelnik Bandić smijenio neke članove, a drugi sastav poništio je odluku o imenovanju. ‘Zbog toga jer je smatralo da gospodin Matić ne zadovoljava uvjete propisane natječajem’, pojasnila je Ružica Kovačević, v.d. ravnatelja POUZ-a.

Matić je dotad već potpisao ugovor, a odluku izmijenjenog vijeća ne priznaje. ‘Ja se još uvijek smatram ravnateljem dok upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta ne donese pravovaljanu odluku o mom razrješenju’, uvjeren je Matić. Pristao bi i na premještaj na drugu poziciju. Vlasnici, ministarstvo znanosti i grad Zagreb dogovorili su da to bude visoka poslovna škola, ali se plan izjalovio. ‘Grad Zagreb nije pristao na taj dogovor’, rekao je.

Ako Matić zatraži isplatu otpremnine, Učilište će je teško isplatiti jer ga je bivši ravnatelj Zoran Vlašić ostavio u velikim dugovima. Nadaju se da će stvar riješiti sjednica upravnog vijeća u ponedjeljak. ‘Jedna od točaka dnevnog reda je i poništenje tog ugovora. Tako da pretpostavljam da će članovi tog Upravnog vijeća donijeti nekakvu odluku’, smatra Kovačević.

>> Posao snova: Za 4 dana rada otpremnina od milijun kuna?

‘Ja ću poštivati bilo kakvu odluku, ali ako ona bude legalna, a ne da se u ime jednog osnivača, u ovom slučaju predstavnika grada Zagreba, ide raspravljati i donositi odluke’, dodaje Matić. A najavljuje i tiskovnu konferenciju gdje će podijeliti kopije svog ugovora.

Treba li Matić za 4 dana rada dobiti milijunsku otpremninu?

  • Naravno, ugovorom mu je zajamčeno
  • Ne, nije ju zaradio
  • Ne zanima me, sve je to hrvatski lopovluk

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene