Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Smijenjena direktorica ZL Zadar postala savjetnica s većom plaćom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katica Pupić Bakrač smijenjena je jer je sama sebi isplatila bonus od 195.000 kuna koje je odbila vratiti

Obnašateljica dužnosti direktorice zadarske Zračne luke Irena Ćosić potvrdila je danas da je bivša direktorica Katica Pupić Bakrač, koju je smjenila Skupština Zračne luke, postala savjetnicom direktorice s većom plaćom nego što ju je primala kao direktorica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Piškornica Živi zid traži ostavku župana Korena zbog skandala oko isplate milijunskog bonusa Slika nije dostupna Jozinović odlazi Smijenjen direktor koji je sam sebi odobrio milijunski bonus

Ćosić je za Hinu pojasnila da je u listopadu potpisan prvi kolektivni ugovor za radnike Zračne luke, kojim je utvrđena rang lista bodova po radnim mjestima. 'Radno mjesto savjetnika direktora ima koeficijent 10, s plaćom nešto manjom od 20.000 kuna', rekla je Ćosić dodavši da je Pupić Bakrač jučer potpisala novi ugovor o radu na mjestu savjetnice direktorice.

Prema tom kolektivnom ugovoru Katica Pupić Bakrač imat će plaću veću od direktorice, što je nelogično, pa u Zračnoj luci planiraju uskoro pokrenuti pregovore o izmjenama kolektivnog ugovora, rekla je Ćosić.

>> Hajdaš Dončić smijenio direktoricu ZL Zadar

Skupština Zračne luke Zadar razriješila je u ponedjeljak, 4. studenog, Katicu Pupić Bakrač dužnosti direktorice zračne luke, a obnašateljicom dužnosti direktorice imenovala Irenu Ćosić, uz najavu da će uskoro raspisati natječaj za novu čelnu osobu zadarskog aerodroma.

Razlog smjene je bonus od 195.000 kuna koji je Pupić Bakrač uzela kao nagradu za dobro poslovanje, te ga odbila vratiti tvrdeći da je sve učinjeno po zakonu. Također je najavila tužbu jer smatra da je smijenjena na nezakonit način. (Hina)
 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene