Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznena prijava

Smijenjen Ivo Bačić, bivši pomoćnik Rončevića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je smijenila Ivu Bačića, sadašnjeg tajnika u MUP-u, protiv kojeg je podnesena kaznena prijava za slučaj 'kamioni',priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Smjena se dogodila na zatvorenom dijelu sjednice na prijedlog ministra unutarnjih poslova. Ivo Bačić bio je pomoćnih bivšeg ministra Berislava Rončevića. Protiv obojice je podnesena kaznena prijava za slučaj 'kamioni'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udovoljeno zahtjevu obrane Preokret na suđenju Rončeviću: Vještačit će se kamioni! Slika nije dostupna Afera 'kamioni' Suđenje Rončeviću nastavlja se nakon gotovo tromjesečne stanke

>> 'Kaznena prijava protiv Rončevića nije čekala u ladici'

Temeljem Zakona o postupku primopredaje vlasti, kojim su dužnosnici u roku 60 dana od dana izbora nove Vlade dužni staviti mandate na raspolaganje, na dužnosti tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture ponovno su imenovani Branko Bačić, Dražen Breglec, Ivica Perović, Zdravko Livaković i Željko Tufekčić, a Hrvoje Dolenec ponovno je imenovan državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije.

Podsjetimo, dvojica aktera kaznene prijave Rončević i Bačić iz MORH-a su u siječnju prošle godine prešli na dužnosti u MUP, koji je trebao istražiti nabavu kamiona u kojoj su sudjelovali. Rončević je imenovan ministrom unutarnjih poslova, a s te je dužnosti smijenjen u listopadu 2008., nakon ubojstva odvjetničke vježbenice Ivane Hodak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene