Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

'Pravda nije zadovoljena'

'Smanjenje kazne Šljivančaninu posljedica propusta u optuživanju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je danas kako je smanjenje kazne bivšem oficiru JNA Veselinu Šljivančaninu na Haaškom sudu posljedica propusta u fazi optuživanja te kako pravda u slučaju Vukovara nije zadovoljena.

'Kada je riječ o toj haaškoj presudi, ključ pogreške je manje na sudu, a više u fazi optuživanja', ocijenio je Josipović u emisiji javnog radija. U optužnici je ispušten cijeli niz evidentnih zločina, pa je 'na temelju takve optužnice možda i trebalo donijeti takvu odluku', rekao je. Josipović je komentirao smanjene zatvorske kazne za zločine na Ovčari Veselinu Šljivančaninu sa 17 da 10 godina, primijetivši da su 'očito učinjeni propusti u fazi optuživanja te da pravda u slučaju Vukovara ni u kojem slučaju nije zadovoljena'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVE NELOGIČNOSTI Novi moment u istrazi oko smrti Matijanića: Zašto je policija Tužiteljstvu prešutjela njegovu smrt, iako je izvijestila o ostalim preminulima? Slika nije dostupna nisu vodili papire Revizija pokazala niz nepravilnosti u poslovanju Domovinskog pokreta: Od nabavke vina i CD-a do uređenja prostora

>> Presuda Šljivančaninu je i politička odgovornost Hrvatske

Ključnim propustom Josipović ocjenjuje što je za glavnog krivca za vukovarski zločin proglašen netko tko je na razini majora. 'Zar zaista itko misli da zapovjedni lanac za Vukovar završava s nekim tko je bio major ili pukovnik. Ja mislim da to nije tako i da bi hrvatsko i srpsko pravosuđe sada, nakon haaškog koje završava svoj rad, trebali vidjeti gdje završava taj zapovjedni lanac', istaknuo je Josipović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene