Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

Smanjen javni dug, povećana potrošnja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svibnju je javni dug iznosio 285 milijardi kuna što je, prema podacima HNB-a, 4 milijarde i 800 milijuna kuna manje u odnosu na svibanj prošle godine.

Po podacima Hrvatske narodne banke (HNB), javni dug Hrvatske na kraju svibnja ove godine iznosio je 285 milijardi kuna, što je 84,1 milijun kuna manje nego u travnju i 4,8 milijardi kuna manje nego u svibnju lani, a iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) ističu kako se time smanjivanje razine javnog duga na mjesečnoj razini nastavlja 4. mjesec zaredom, a na godišnjoj razini već 3. mjesec zaredom, a nastavljena je i tendencija smanjenja bruto inozemnog duga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Platila ga životom Greška vodovoda dovela do tragedije: Žena dobila astronomski račun za vodu, od šoka završila u bolnici i umrla Tržnica Dolac Blagadni pred vratim Božić je sve skuplji, cijena bakalara i do 59 eura po kili: "Pa neki se žale, ali svatko izabere ono što može"

Dok javni dug pada, raste potrošnja građana kao i industrijska proizvodnja.

I to su podaci koji šalju pozitivnu gospodarsku sliku Hrvatske. Trgovina na malo veća je za 4 i pol posto u srpnju ove godine u odnosu na srpanj prošle godine.

Po podacima zavoda za statistiku industrijska proizvodnja rasla je jedno cijelo 2 posto u odnosu na srpanj 2015.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene