Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kaznena prijava zbog onečišćenja rijeke Slunjčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provedenom i dovršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su M.O. 43-godišnjak i M.O. 40-godišnjakinja, oboje iz Slunja, protivno propisima onečistili vodotok rijeke Slunjčice u gradu Slunju, na način da su iz septičke jame restorana 'Feniks' ispustili fekalne vode.

Kaznena prijava odnosi se na nepropisno ispuštanje u okoliš fekalne vode iz septičke jame njihova restorana "Feniks", čime je bio onečišćen vodotok Slunjčice u Slunju, piše u priopćenju.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode"

Analiza zagađene vode u Slunju pokazala je da su ispuštane fekalne vode iz ugostiteljskog objekta onečistile vodocrpilište Slunjčica, što je i izvor pitke vode za stanovnike Slunja. Voda je tako osam dana bila onečišćena i nije bila za piće. 

>> VIDEO: Žive na čistim rijekama, a iz slavina cure fekalije

Za građane grada Slunja u periodu od 12. do 20.listopada bila je na snazi propisana mjera obveznog prokuhavanja vode za piće. Protiv oboje slijedi kaznena prijava - izvijestila je PU karlovačka. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene