Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spavači IS-a

Smrznut ćete se kada otkrijete kako se džihadisti planiraju aktivirati u Europi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijski vojni veteran koji već mjesecima izvlači mlade džihadiste koji se žele vratili kućama iz Sirije, prikupio je alarmantne podatke o namjerama vojnog vrha Islamske države.

Dimitri Bontinck (41), poznat kao 'lovac na džihadiste' objavio je podatke koji bi, ukoliko su točni, trebali zabrinuti cijelu europsku javnost. Njegove izjave dolaze nakon što su visoki državni dužnosnici Velike Britanije također ustvrdili da su žrtve IS-ovih napada na civile u Europi sada 'gotovo neizbježne', piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

'Temeljna opasnost nisu djeca, već šefovi koje nikada ne vidite na snimkama. Zreli muškarci koji vode ovu organizaciju su pravi zločinci i veoma dobro financirani, a oko su bacili na europske države kao što su Britanija, Francuska i Belgija', rekao je Bontinck.

'Njihov je cilj da se osvete zapadu za ono što vide kao napad na njih, a napast će kada budu spremni', dodaje ovaj 41-godišnjak koji je iz pakla džihada spasio svog sina.

VIDEO: Ovaj video ISIS-a izazvat će bijes svakog, pogotovo roditelja

'Veoma utjecajni izvori su mi rekli da imaju ćelije spavača u Europi i da ih namjeravaju aktivirati kada pokrenu rat protiv Europe', kaže Bontinck.

On je proveo već sedam misija spašavanja mladih iz ralja Islamske države, a među njima je bio i njegov sin, 19-godišnji Jejoen. Ovaj tinejdžer odgojen je u katoličkoj obitelji i pohađao je jezuitsku školu, ali s 15 se godina preobratio na islam nakon što se zaljubio u muslimanku. Kada je išao u Siriju, roditeljima je rekao da odlazi s prijateljima na odmor u Nizozemsku.

Prilikom spašavanja sina, Bontinck je ostvario veze s radikalima i drugim 'utjecajnim igračima u Islamskoj državi', a za spašavanje koristi svoje pregovaračke vještine naučene iz vremena dok je bio aktivan u belgijskoj vojsci.

I on i visoki državni dužnosnici Britanije tvrde kako bi potencijalni napadi mogli biti realizirani u obliku iznenadnog odrubljivanja glave slučajno odabranog prolaznika u prepunim trgovačkim centrima ili ulicama, ali i postavljanjem bombi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene