Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provode se izvidi

Slučaj Zlatar Violić: Nakon ostavke - USKOK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala počeo je provoditi izvide

Nakon pisane ostavke, premijer Milanović danas je i službeno razriješio dužnosti Andreu Zlatar Violić s mjesta ministrice kulture.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić uhićeno dvoje Objavljeni detalji nove istrage protiv Josipe Rimac: Kao mito tražila da ne plaća režije, opremili joj i kuću u Vodicama Ilustracija Određen istražni zatvor Uskok pokrenuo istragu protiv četvorice okrivljenika: Sumnjiči ih se za paljenje skupocjenog automobila

Povod za ostavku, podsjećamo, bio je nalaz državne revizije prema kojem je ne-namjenski podizala i trošila državni novac, a za što se u ostavci ispričala.

No sada je i Uskok počeo provoditi izvide u slučaju bivše ministrice što nam je službeno potvrđeno od glasnogovornika Uskoka.

Kako doznajemo izvidi su počeli puno prije današnje ostavke čim je revizija završila svoj posao. Dio dokumentacije je već kod istražitelja drugi dio i svjedoci se tek očekuju. Bivša ministrica neće izbjeći Uskok, ona će zasigurno biti pozvana na razgovor u sjedište, a o dokazima i svjedocima ovisi hoće li se iz izvida izroditi i podizanje optužnice.

Premijer Milanović razriješio dužnosti Andreu Zlatar Violić

Po dosad objavljenim podacima moguća je optužnica zbog zlouporabe položaja i ovlasti i to zbog nenamjenskog trošenja sredstava.To što je bivša minstrica vratila novac može biti olakotna okolnost ali je djelo dovršeno podizanjem novaca koji nije pravilno utrošen.

Često se govorilo da su ministri i dužnosnici nenamjenski trošili novac.Jedan takav slučaj je dobio i sudski epilog. Bivši veleposlanik u Washingtonu i stalni predstavnik pri UN-u Neven Jurica pravomoćno je osuđen je na godinu dana zatvora, jer je nenamjenski koristio službenu karticu u privatne svrhe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene