Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Zagorec: Obustavljena istraga protiv austrijskog bankara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo u Klagenfurtu obustavilo je istragu protiv bivšeg člana uprave koruške Hypo Alpe Adria Banke, Guentera Striedingera, kojega se sumnjičilo za pranje novca u slučaju odbjeglog bivšeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca.

Informaciju o obustavi istrage potvrdila je državna odvjetnica i glasnogovornica državnog odvjetništva u Klagenfurtu Carmen Riesinger.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice Danke - 1 začarani krug Novi zaplet u slučaju Danke Ilić: "MUP umjesto da otkrije i progoni počinitelje kaznenih djela, sudjeluje najvjerojatnije u zlostavljanju i mučenju" Potraga za Dankom još traje Puno pitanja "Djetetu prilikom udarca krene krv, a mi nemamo DNK": Stručnjaci o slučaju ubijene Danke

"Raduje me da je državno odvjetništvo nakon više od dvije godine utvrdilo ono što sam ja uvijek govorio", priopćio je Striedinger.

On tvrdi da kao bivši član uprave u poslovnom odnosu sa Zagorcem nije počinio nikakve nepravilnosti.

Državno je tužiteljstvo pokrenulo istragu u ožujku 2007. na poticaj hrvatskog Državnog odvjetništva.

Zagorec je 14. ožujka 2007. uhićen u Beču na temelju međunarodne tjeralice, zbog toga što ga se u Hrvatskoj sumnjiči za zloporabu položaja i pronevjeru. Nekoliko dana kasnije pušten je na slobodu uz jamčevinu od milijun eura.

Hypo Alpe Adria Banka uporno je cijelo vrijeme odbijala tvrdnje koje su tu banku i Zagorca dovodile u vezu s pranjem novca.

Protiv Striedingera kao i protiv bivšeg predsjednika uprave Wolfganga Kulterera te člana uprave Thomasa Morgla vođena je istraga i zbog sumnje u manipulaciju bankovnim podacima povezanim s gubitcima banke. Državna je odvjetnica potvrdila da se u tom slučaju očekuje sudski postupak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene