Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik za Novu TV

Josipović: Slučaj WikiLeaks je jako ozbiljan, može ugroziti sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović je za Novu TV komentirao aferu WikiLeaks koja je uzdrmala cijeli svijet, a dotaknula je Hrvatsku u depešama koje su iz američke amabasade u Zagrebu ble slane u State Department.

Nije dobro to što će, ne samo izaći neke tajne diplomacije, neka ogovaranja itd., nego što je moguće da izađu podaci o kojima ovisi sigurnost i ljudi i zemalja. Dakle, mislim da nije dobro da je to na takav način izašlo. S druge strane, možda će ovo biti opomena nekim diplomacijama koje vole neke zakulisne igre. Moram još jednom istaći da se radi o događaju koji je vrlo ozbiljan, koji nažalost može ugroziti sigurnost', rekao je predsjednik Josipović.

Pročitajte i ovo Prosvijedi diljem Europe PROSVJEDI U PRAGU, LONDONU, RIMU... Na ulicama tisuće ljudi: Dosta im je visokih cijena, energetske nesigurnosti, niskih plaća... Slika nije dostupna 18 TOČAKA OPTUŽNICE Osnivaču WikiLeaksa odbijena jamčevina zbog straha od bijega: ''Heroj koji se žrtvovao da razotkrije protupravne poslove''

>> Assange: Objavit ćemo i dokumente koji spominju NLO

Što se tiče navoda o Hrvatskoj, Josipović kaže da su to uobičajeni razgovori kakvi se vode. 'I da naše razgovore snimimo negdje bi dobili manja ili veća ogovaranja. Dakle, ne mislim da je to nešto što zaslužuju posebnu pozornost', kaže Josipović.

Predsjednik Hrvatske smatra da nema razloga da se plašimo. 'Naravno, ako nije riječ o pitanjima nacionalne sigurnosti,iako ne vjerujem da toga ima, ali možda će biti neki manje ili više neugodni trač, ocjena koja se nama neće sviđati. To je takav posao, moramo se naučiti da nas naši partneri, prijatelji i oni koji to nisu procjenjuju i da imamo svoje mjesto i u takvim dokumentima', rekao je za Novu TV predsjednik Josipović.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene