Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukupno pročitano 1700 stranica

Slučaj Spice: Pročitano 200-tinjak stranica spisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju bivšem potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu i ostalima u slučaju Spice danas je pročitano još 200-tinjak stranica dokumentacije kojom USKOK dokazuje da su se osmorica optuženih udružili kako bi Podravkinim novcem kupili većinski udio te koprivničke prehrambene tvrtke i pritom je oštetili za 400 milijuna kuna.

Ukupno je u tri dana rasprave ovoga tjedna pročitano nešto manje od 1700 stranica. S čitanjem dokumentacije iz spisa, koji ima gotovo 42.000 stranica i jedan je od najvećih u povijesti hrvatskog pravosuđa, nastavit će se 27. lipnja.

Na današnjem ročištu završeno je čitanje ugovora između varaždinske Fima grupe, čiji je vlasnik Milan Horvat - jedan od optuženika, i velike međunarodne investicijske kuće 'Merrill Lynch' koja je Fima grupi dala zajam za kupnju 10,6 posto dionica Podravke.

Na početku suđenja prošlog tjedna obrana je zatražila da se pročita sva dokumentacija koju je USKOK u istrazi prikupio, a sudac Siniša Pleše to je prihvatio uz obrazloženje kako ne želi nikakve primjedbe na tijek suđenja te da će se zbog toga čitati svaki dokument.

Nakon čitanja dokumentacije ispitat će se 115 USKOK-ovih svjedoka i 30-ak svjedoka obrane.

Uz Polančeca i Horvata, na optuženičkoj klupi su bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS-a Srđan Mladinić te zagrebački odvjetnik Zoran Marković.

Svi optuženi tvrde kako nisu krivi te da se nisu udružili radi stjecanja većinskog paketa dionica Podravke, nego su branili tvrtku od neprijateljskog preuzimanja. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uvažene tvrdnje iz žalbe Ukinute presude bivšim čelnicima Podravke zbog mita Slika nije dostupna Šestakova odvjetnica treba vrijeme za pripremu Suđenje za aferu Spice nastavlja se 7. studenoga!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene