Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađen počinitelj?

Slučaj šokantnih naljepnica u Vukovaru: Policija privela 19-godišnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provodi se kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje da je na Trpinjskoj cesti u Vukovaru postavio nekoliko naljepnica neprimjerenog sadržaja.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar izvijestili su da provode kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom iz Vukovara.

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Splitski psihijatar uhićen zbog zanemarivanja i mučenja pasa i dva vuka: "U pitanju je uzgoj za ilegalne borbe" Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu

Naime, saznanja iz kriminalističkog istraživanja upućuju na sumnju da je tijekom noći, 23./24.veljače u Vukovaru, Trpinjska cesta, na nadstrešnici autobusnog stajališta postavio nekoliko naljepnica neprimjerenog sadržaja.

O svemu je obavješteno Državno odvjetništvo. Po okončanju kriminalističkog istraživanja znat će se okolnosti ovog događaja.

Podsjetimo, na autobusnim stajalištima na Trpinjskoj cesti u Vukovaru u petak su se pojavile naljepnice na kojima je ispisano "Serbian family tree" sa slikom stabla na kojem vise ljudi i slikom Ante Pavelića. Ovaj događaj osudili su Demokratski saveza, Foruma mladih SDP-a Vukovar, a ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić rekao je da je postavljanje tih naljepnica ''bahati primitivizam i kukavičluk, a ne Hrvatska''.


Mladež HDZ-a Vukovar osudila morbidne naljepnice u Vukovaru i velikosrpsku propagandu u Bačkoj Palanci

Mladež HDZ-a grada Vukovara u nedjelju je najoštrije osudila postavljanje naljepnica u Vukovaru s natpisom ""Serbian family tree" kojima se vrijeđa dostojanstvo pripadnika srpske nacionalne manjine, ali i svih drugih građana grada Vukovara te velikosrpsku propagandu na nogometnoj utakmici u Bačkoj Palanci gdje se vidjela srpska zastava s natpisom Vukovar na ćirilici.

"Srpska zastava sa natpisom Vukovar na ćirilici propagira fašističku politiku onih koji još uvijek sanjaju 'Veliku Srbiju'. Posezanje za hrvatskim teritorijem, a osobito gradom Vukovarom, apsolutno nam je neprihvatljivo te se time podižu tenzije i napetost u društvu", priopćili su iz Mladeži HDZ-a Vukovar.

Od Ministarstva vanjskih poslova i svih ostalih institucija zatražili su da osude taj čin, pronađu krivce i reagiraju na primjeren način.

"S jednakim zgražanjem osuđujemo nedavno postavljanje naljepnica po gradu kojima se vrijeđa dostojanstvo pripadnika srpske nacionalne manjine, ali i svih drugih građana grada Vukovara koji svojim velikim trudom njeguju duh tolerancije. To je neprihvatljivi ekstremizam kojemu nema mjesta u Vukovaru. Grad Vukovar je ponosan na svoje običaje, ljude, manjine te tražimo da se isto tako osude počinitelji koji vrijeđaju dostojanstvo svih. Tražimo hitnu reakciju nadležnih", stoji u priopćenju Mladeži HDZ-a grada Vukovara koje je potpisala predsjednica Davorka Krajnović Naletilić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene